simine
2004.06.23
|
|
0 0
353
|
Sziasztok!
Még nem írtam ide, de megpróbáltam végig olvasni az egész topicot. Hozzátok képest nagyon amatőr vagyok a paradicsom termesztésben. Gyakorlatilag idén ültettem először paradicsomot, a magam és a gyerekek örömére. Elsősorban a folyton növő szendvicsparadicsomot kerestem és ültettem, de néhány palántát ültettem nagyobb szemű (csomagolás szerint K 262 fajta)paradicsomból is.
Miután kiültettem őket a kertbe, már nem tudtam hol melyik van, így azt sem tudtam melyik mellé mekkora karó kellene. Akkor jöttem csak rá, mikor a szendvicsparadicsomok sorra kinőtték a támasztékukat. Ez csak egy kis történet a bénaságomról.A kérdés a hónaljazással kapcsolatos. Olvastam már róla itt korábban, de úgy látszik elég értetlen vagyok.
Azt látom mit kell letörni, le is szoktam rendszeresen, de úgy burjánzanak ezek a paradicsomok, főleg a szendvicspari, hogy megesküdnék rá, hogy egy hete még minden apró kis hajtást letörtem, ma meg 30 cm-es virágzó ágakat találok némelyik tövön. Ezekkel most mit csináljak? Nem volt szívem letörni ezért is vettem a fáradtságot, és írok Nektek. Másrészt az sem teljesen világos számomra, hogy mi történik ha csak a főágon engedem nőni a növényt. Az ami nem folyton növő, az egyszer megáll (60 cm körül) és nincs több termés? Letermett? És mi van ha nem török le minden oldalhajtást? Nem bír termést hozni? Hamar kimerül a tő? Bocs ha túl sokat és hülyeségeket kérdezek, de tényleg nem értem.
simine
|
|