neonlájt Creative Commons License 2004.06.21 0 0 58

Szijjasztok!

Nem régen láttam a 3. filmet és hááááát eléggé kiábrándító... Személy szerint ez a könyv a kedvencem, én ettől vártam a legtöbbet és hááááát nem azt kaptam amit vártam. De ez az én(!) véleményem...
Ami borzasztó volt:
- a tűzvillám: ha ennyire jelentéktelennek tartják, hogy az utolsó 3 mp-be rakják bele inkább hagyják ki, arról nem is beszélve hogy nem nyáron hanem karácsoinykor kapja meg és még a tanév kezdete előtt jelenik meg a könyvben...
-a fúriafűz: szépen el lett találva de hogy minden évszakban lecsap egy madarat, jah és eddig egy kis völgy szerű dologban állt nem a hegy tetején...ez egyszerűen nevetséges
- a film hangulata olyan mintha sebes malacvágtában végig futottuk volna a cselekményt, az öcsém aki nem olvasta a könyvet csak úgy kapkodta a fejét jobbra-balra, nem tudta mi történik, nem volt követhető. Még most sem hajlandó elolvasni a könyvet, de annyit már elért a film (főleg a bonyolultsága, és a logikátlan jelenet-kapcsolatok) hogy kerek fél órát (! ez már nagy teljesítmény az öcsémtől) beszéltünk róla. -Nagyját persze én, hogy magyarázzam el neki mi miért meg hogy....-
Ami iszonyúan jó volt:
- a dementorok tetszettek, bár ha akarok bele tudok kötni ebbe a nazgul-múmia párosításba, mind1, lényeg a lényeg, nagyon jók voltak de eddig nem tudtam hogy tudnak repülni, és hogy Harry a kviddics mecs közben 2-300 métereket repül nyílegyenesen felfelé a felhők fölé...
-a farkasember szépen meg volt csinálva, kimondottan jó volt, kissé horror film kinézete volt a dolognak de nem volt rossz, bár hol van az a rész a könyvben hogy Hermione megakarja simogatni a vérfarkast, aztán meg amikor Hermione és Harry kettesben menekülnek akkor Csikócsőr megmenti őket, szóval ez a rész badarság volt.
- a kóbor grimbusz izsonyú jó volt, nekem ez tetszett a filmben a legjobban. Tényleg olyan amilyennek le van írva. Csak sajna nem piros hanem lila. (Ragaszkodom a részletekhez:)
- még egy negatívum az utcai ruha. Nagyon bírtam a talárt az embereken, de most mindenki rózsaszín felsőben vagy kék pulcsiban és farmerban rohangált...
- jah és ami még nagyon pazar: a mumus!:)

A színészek nagyon jó játszanak, Gary Oldman, Alan Rickman egyszerűen szuperül alakít! David T. is nagyon jó, meg a Peter Pettigrew-et alakító színész, sajna nem tudom ki ő.
A Trelawney jósnőt alakító színésznő is rettentő jó.
Sajnáltam: a kihagyott dolgokat, McGalagony írtó keveset szerepel, Dumbledore szép piros ruháját:) Az már nagyon a szívemhez nőtt...
Nah szerintem ennyi elég is, még egyszer mondom: ez az én véleményem!
Jah és még valami: én is kisgyerekek mellett ültem de azok meg sem mukkantak, inkább bárgyú félmosollyal nézték végig...

ßye: Neonlájt