Kedves Pint!
Válaszom a kérdéseidre:
1. A helyzet már évek óta olyan volt, hogy azonnal lépni kellett volna. De nem katonailag. Azt már leírtam, hogy kinek, mikor és hogyan.
2a Rambouillet színjáték volt, mert nyilvánvaló volt, hogy a szerbek úgysem írják alá. Egyébként a "konferencia" körülményei sem voltak piskóták. Az albánok alig tudtak odajutni.
2b Úgy, hogy egy korábbi keményebb diplomáciai, politikai fellépés megakadályozhatta volna a katonait.
2c Nemcsak az USA felelősségéről írtam, hanem Milosevicséről is.
2d Valamennyit ért volna, főleg ha párosul a többivel, amit leírtam.
2e Ezt tőlük és a nemzetközi szervezetektől kéne megkérdezned.
3. Milosevics most is folytatja, amit csinál - légitámadások ide vagy oda.
4a Továbbra is úgy gondolom: hogy a NATO-bombázások leállítása és a tárgyalások megkezdése.
4b Nem tudom hogy 4b alatt pontosan melyik mondatomat érted. Egyébként ebben az egészben kulcskérdésnek tartom, hogy megerősödik-e Milosevics jelenleg még gyenge ellenzéke és hogy mit csinál.
5. Nem, de el kell indulnunk ebbe az irányba.
Valószínűleg a kapitalista világrend bírálata topic szintén máshova tartozik. Politikailag viszont ezer szállal kapcsolódik ehhez a témához (is).
Keddig nem tudok hozzászólni.
Kedves Trebitsch!
Az én táviratom Neked:
1956-ban a rendszer ki sem alakult STOP mert a szovjetek azt mondtaak STOP ezert nem volt minek "bevaalnia" STOP
1917 utaan Oroszorszaagban eevekig polgarhaaboru volt STOP kulfoldiek intervencioja STOP a kozponti buerokraacia kozben megeroesoedoett STOP baloldali ellenzeek beena volt STOP sztaalin uegyes volt STOP 1928-tol elsoe oeteeves terv STOP sztaalini ellenforradalom STOP aallamkapitalizmus STOP
ees hogy ne legyen teljesen offtopic STOP haaboru STOP!
zeno