Sziasztok,
hátha még látogat ide valaki és hasznos lehet Neki a következő (remélem sikerülnek a linkek, most csinálom először):
Budapest legolcsóbb Lego boltja:
ILSE LEGO boltja
Alkotás u. 5.,a Déli pu-nál
nincs közöm hozzájuk, nem azért akarom reklámozni őket, de kitapasztaltam, hogy tényleg olcsóbbak mindenkinél. Pont ma néztem az árlistát, ami máshol 23,2 E Ft volt, azt ők 19,8-ért árulják.
szerintem a legteljesebb gyűjtemény a neten:
LEGO(c) Building Instructions and Catalogs
- katalógusok, az eddig - 50-es évek óta - megjelent Lego készletek kb. 80%-a dobozonként beszkennelve, hozzá a beszkennelt összeállítási rajz, ha az 40 oldalas, akkor mind a 40 oldal :-)
Lehet keresni a készlet kódszáma alapján, téma alapján, név vagy évszám alapján. Beszkennelt katalógusok évenként, matricák kódszámonként... stb.
A Kismama Babaruhabörzén mindig van 3 állandó Lego-stand, ahol használt készleteket, alkatrészeket lehet venni, az ajtó-ablaktól az emberkékig, a kilóra mért kockákon és ömlesztett alkatrészeken át, ... és vannak nem állandó árusok, hanem szülők is, akik a gyerekeik megunt készleteit próbálják eladni.
még 1 hasznos link:
Peeron.com
ha az ömlesztett Lego-ban akad olyan alkatrész, amiről fogalmad sincs mire való (szokott akadni egy pár :-)), akkor itt a kocka/alkatrész kódszáma vagy a képe alapján megtalálod, hogy azt melyik készletben mire használták... itt is lehet oda-vissza készletek száma, témák, elemek vagy kép alapján keresgélni.
Más most hirtelen nem jut eszembe :-)