Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 66
Kedves Rby!
Arra reagáltam alant, hogy Ferenc József szerint: "MOn a kozmopolita és idegenlelkű szavak a zsidó szinonímái". Nos, szerintem nem, kifejtettem, hogy miért. Emellett jeleztem, hogy egyes vélemények szerint a zsidók épp hogy nem kozmopoliták (vagy nem voltak azok annak idején).
Még egy: a suliban belém vertek egy idézetet, hogy ki mondta, elfelejtettem már, de így hangzik: "Csokonai minden idők legnagyobb magyar kozmopolitája, világpolgár a szó legnemesebb értelmében."
Azt, hogy egyesek bizonyos összefüggésekben - szövegkörnyezetben - ezekkel a szavakkal a zsidókra céloznak, nem tagadtam soha. De NEM SZINONÍMÁK! Ne tessék engem, és az ország többségét egy kalap alá venni Albival.
// ok a zsidokat nem tekintik magyaroknakes ezt nem is tagadjak.
// hogy en ertem oket rosszul
Nem kekeckedés, te tényleg nem tudom, hogy kik azok az "ők", a neonáci zenekarok, a MNSZ vagy a MIÉP?
// kik azok az idegenek, akik a magyar politikai eletbe beleszolnak?
Csak a MIÉPpel kapcsolatban tudok nyilatkozni, bár őket is kevéssé ismerem. Talán 4-5 Fórumot olvastam el eddig. Ez alapján az a benyomásom, hogy ők az IMF-t és a Világbankot értik "a magyar politikai életbe beleszóló idegenek"nek. De ebben nem vagyok biztos, ismétlem: alulinformált vagyok - tehát meggyőzhető.
Vili