Üdv.
1. Az A60 nem működik mass storage device-ként, tehát nem tudod külön driveként kezelni.
Van viszont Total Commanderhez egy Canoncam plugin, (keress rá google-ban) amivel intézheted a letöltést TC-ből, mintha önálló drive lenne az A60.
Ez azonban kizárólag letöltéshez használható. XP alatt szintén látszik a gép a my computerben külön, de ezzel is ugyanaz a helyzet.
2. Az eredeti Canon vízalatti tok annyiba kerül mint maga a gép, tehát nem hiszem hogy az átlagembernek megérné. Van viszont egy tippem:
www.ewamarine.com - itt nézzél szét, ezek a cuccok tudtommal csak egy helyen kaphatók nálunk, Budapesten a Szentendrei úton. (Aquaman bt)
Még nem próbáltam, de hamarosan én is veszek egyet, mert lényegesen olcsóbb, mindenki szerint megbízható, és amatőr célra szerintem megfelel. A módválasztó tárcsa tekerése jelenthet esetleg
gondot ezzel a tipusú tokkal, de ez talán vállalható kompromisszum, és szerintem nem is lehetetlen elcsavarni. (ha esetleg vettél egyet, tudósíts!:)
3. Az előtét lencsék remekül használhatóak, ajánlom figyelmedbe őket. Természetesen kompatibilisek minden olyan géppel, aminek a szűrőmenete 52mm-es (mint az A60-nak),
vagy annál kisebb. (ebben az esetben egy step-down ring is kell majd, kb 600 Ft-os tétel.) Ezügyben is inkább az utángyártott lencséket
ajánlom a Canon által felsorolt saját gyártásúak helyett, mert az ára kb kétszer annyi, az A60 pedig a maga 2 megapixelével egyáltalán nem igényel kimagasló minőségű lencséket.
(Soligor például nagyon jól használható lencséket gyárt, szép nagy választékban!)
Egyébként általános tanácsként annyit mondanék hogy vigyázz, mert nagyon könnyen beszippantja az embert ez a kellék-mánia,
pedig a legfontosabb az, hogy időt szánj a fotózásra, kisérletezésre. Sok-sok időt. Semmilyen kiegészítő nem kell ahhoz,
hogy szép képeket csinálj, az A60-al már önmagában is fantasztikus dolgokat lehet művelni. Ha már kimerítetted a lehetőségeket,
és megtanultál minden trükköt, akkor érdemes elkezdeni mindenféle kütyükkel próbálkozni.
Sok sikert.
Vizsla