Grizzly67 Creative Commons License 2004.06.16 0 0 8351
Kedves Riasztószereltetők!

Én is sok mindent hallottam a riasztóbeszerelés-garancia témában. Utánajártam és a következőket tudtam meg:
Ha a komputer-körbe nem történik beavatkozás, nem vész el a garancia ha minősített (vagyis nem barkácsolt) riasztót szereltettek be szakemberrel (de nem kell márkaszervíznek lennie, bármit is mond a márkaszervíz).
Ha a szervíz akadékoskodik, egy ún. tiltónyilatkozatot kell kérni tőle, melyben kijelenti, hogy elvész a garancia, ha máshol szereltetsz riasztót. Ezzel a Fogyasztóvédelemhez lehet(ne) fordulni, de ez nem szokott bekövetkezni, mert a szervíz ilyenkor visszakozik és nem ad ki ilyen nyilatkozatot.
Viszont van olyan beavatkozás, amikor tényleg elveszik az elektromos (és nem a teljes)garancia:
bozonyos több elektromos ponton beavatkozó immók módosíthatják annyira a gyújtás áramkörét, hogy nem él a gari. De ezt a beszerelőnek előre kell (ene) jelezni.

A sima gyújtásblokkolás nem tartozik ebbe a körbe.

Én egyébként annak a híve vagyok, hogy a váltózárat és a riasztót külön helyen rakják bele, ne a kereskedőnél. Lehet, hogy paranoia, de talán nem.

Gratulálok Dohonyiznak és Vulkannak az új kocsikhoz!