narancsbukta Creative Commons License 2004.06.15 0 0 96
Hmmm Jones, ebben a kerdesben statuszomnal fogva nem tudok veled egyet erteni.
Ott ereztem legjobban hogy magyar vagyok, ahol nem lehettem magyar, ott harcoltam leginkabb a magyar identitasom elismereseert, ahol ez feketelistara kerulest jelentett, es ott igyekeztem a hozzam hasonlo magyar identitasu emberek jogaiert kiallni, ahol ezert frontszolgalat jart vukovarban. Nekem megadatott a magyar allampolgarsag, es talan a hanyattatasaim miatt undorodtam meg azoktol, akik pesti fotelekbol tudnak csak nagy magyarok lenni, es azoktol, akik atruccannak vajdasagba - erdelybe egy kis jopofi hozongesre, aztan miutan megcsinaljak a balhet, szepen hazasunnyogva szarbanhagyjak az ott eloket.
Kerdeznelek en szepen teged, azok az emberek, akiknek apja-anyja magyar teruleten, magyarkent elte le elete javareszet, s a tortenelem ugy hozta, hogy egyik naprol a masikra, szuleiket meg nem kerdezve egy masik orszag lakosainak gyermekeve lettek, mitol lesznek romanna, vizogotta, avagy hottentottava?
Tudod hany helyseg van szabadka kornyeken, ahol a lakosag majd fele nem is tud mas nyelven beszelni mint magyarul? Szerinted ok szerbek? Arrol nem is beszelve, hogy ha elkapna oket valami megmagyarazhatatlan asszimilacios roham, es ugy dontenenek hogy holnaptol szerbek lesznek, akkor a legnagyobb seggberugast pont a szerbektol kapnak, akik szamara orokre csak MADZSARok maradnak...

Haaat, ebben ugy erzem, most a legkevesbe sincs igazad, de nem baj :)))))