Tudom, milyen gyönyörű... Az a város mondhatni a szerelmem... Velencéről csináltam 1 csomó képet, mondván, hogy vmi esztétikus gondolás jelenetet akarok, és annyiból 1 csak sikerül... Hát nem, nagyon bénák lettek. Portóban 1 rabelho-t akartam nagyon, 4 napig minden du. és este sétáltunk a folyóparton, de soha nem fotóztam, mert túlságosan tűz a nap, belelógna vmi, ami nem kell, sötét van, stb. Az utolsó kora este csináltam meg a képet, életem 10 legjobb fotója közt van... És Batalháról, meg Alcobaçáról csináltam még extra jó képeket...
Apropó könyvek: Gil Vincentétől lehet kapni vmit itthon? Engem főleg a romantika köt le, meg Shakespeare (bár majdhogynem mindenevő vagyok), most meg egyre inkább felfedezem a 20. századi írókat / költőket... Bár Ady mindig is nagy libling volt, Lorca meg... Találtam 1 spanyol oldalt, ahol pár versét meg lehet hallgatni, sp. színészek előadásában. Tudom ajánlani, majd előkeresem a linket, ha érdekel...
Az írott portugállal nincsenek olyan nagy problémáim... Mondjuk meg tudtam magam értetni szóban is, és igen aranyosak voltak, nem néztek hülyének akkor se, ha 10szer ismételtettem meg vmit.. Ha minden igaz, nyáron tanulok 1 itt élő port.tól :-) Meg előveszem az RTP-s videókat :-)