No sebaj, akkor szükség esetén beveszem az irányt az egyetem felé. Vagy ráakadok kinn magyarra, kinn tanulóra, vagy csak lesz már valaki, mert minden évben van magyar nyelvtanfolyamuk külsősöknek. Idén is indul októberben, hát valakit csak lekasztok már :o)
Tudod miért volt tegnap portugál nap a Dunán (én nem tudtam, hogy az van :o( )? Mert tegnap volt Portugália nemzeti ünnepe.
Ha megyek ősszel, nem tudom még mennyi időre, de nem túl rövidre, mert a repjegy eleve olyan horrorisztikusan drága, hogy nem éri meg. Most áprilisban teljes három hetet voltunk. Ha rajtam múlik, kimegyek én 3 hónapra is, turista címszó alatt többre úgysem lehet. Melóügyileg nem sokat tudok mondani. Nem egyszerű, hivatalosan igen komplikált, mert ahhoz kell munkaszerződés onnan és az itteni nagykövetségen keresztül kell intézni, több hónapot igénybe vevő procedúra. Feketén is lehetne elvileg, no de mit? Takarítani pl igen, de referencia nélkül nehézkes... nyelvtanításra az idő elég rövid. Szóval ötletem sincsen, még magamnak sem... bár én elháztartásbelizgettem most kinn, de ez nem perspektiva azért.
Egyébként tényleg őrület volt kinn, de ami holnap kezdődik, ahhoz nem volt fogható. Kedvesem most is kinn van (ott a melója, a sokat emlegetett Rua da St. Catarina tövében, egész közel az általatok emletett shoppinghoz) és az előbb ecsetelte, mennyire kezd elhatalmasodni a városon az egyébként sem visszafogott fociőrület. Szerencsére most Gaiban van, ott kisebb a felfordulás. De amig kinn voltam, akkor pl a Rua da Alegrián laktunk (párhuzamos a St Catarinával) ami ugye a stadiontól nincs messze...no most nem szeretnék ott lenni :o)))
Viszont ha ősszel megyek (de előbb idehaza nyaralunk vagy két hetet a nyár végén) akkor lesz olyan szerencsém, hogy nem direktben a városban lakunk majd, hanem 5 km-re északra, szóval egy lépés és mégis nyugalom.
Ma én tojáspudingra vágytam...ettetek ti kinn olyat? szeretnék egy adagot... :o))