lépcsömászó Creative Commons License 2004.06.11 0 0 277
Szia, eltérítő!

Nekem ez kicsit túl mechanikus. Ha ezt a 144 ezret akármilyen értelemben szó szerinti számnak vesszük, akkor még mindig kérdés a verifikálhatóság. Hogyan fogjuk látni, hogy beteljesült a prófécia? Lesznek prófétáló keresztény zsidók (pont 144 000-ren), nem prófétáló keresztény zsidók, nem keresztény zsidók, stb.

Nézd, tényleg nem gúnyolódni akarok, de pl. az is fölmerül, hogy minek nekem erről tudni? Jézus nem azt mondja, hogy elég a mának a ma gondja? Szerintem nem információ-jellegű tudást akart nekünk fölfedni, hanem föl akarta tárni az alábbiakat:

- próbatételek előtt állunk
- a zsidó nép nincs végleg elvetve, vannak vele tervei
- kezében tartja a történelmet, és annak beteljesülését Ő készíti elő

Ami pl. a rendkívül fölerősödő keresztényüldözést illeti, a pápa többször rámutatott, hogy a XX. sz. a keresztény vértanúságok százada volt. Soha annyi keresztényt nem gyilkoltak meg a történelemben a hitéért, mint a XX. században a törökök (az örmény népirtással), a kommunisták és a nácik.

Namost, egyénileg, számomra a legrosszabb, ami jöhet, hogy személyesen belecsöppenek valami ilyesmibe. Az Úr föl akar készíteni arra, hogy ez reális lehetőség. Erről szól (többek között) a Jelenések könyve. De fontos tudnom arról, hogy konkrétan milyen események fognak történni a még sokkal rosszabb üldözés során? Pl. 144 000 zsidó megtér és prófétál, meg ilyenek? Mitől lesz az még sokkal rosszabb személyesen egy jövőbeli keresztény számára, mint amilyen rossz szomjan halni a mezopotámiai sivatagban?

Előzmény: elterito (270)