Amúgy pedig visszataszítónak tartom a "címkézés" módszerét, amikor valakit egyetlen szó alapján próbálnak beskatulyázni. Már-már oda jutunk, hogy az ember nem teheti szóvá, hogy a közterületen jobbára lopott gyümölcsöt-zöldséget árusító emberek 99%-a cigány, mert mindjárt rasszistának bélyegeznek meg. (A zsebtolvajokról nem is beszélve.) Merjük kimondani az igazságot, mégha az egyeseknek fáj is!
Más:
Ilyen szempontból, miért ne lehetne kimondani, hogy a Vajdaságot a jugók ajándékként kapták Trianon után, az I. világháborút lezáró szerződések nyomán, vagy pontosabban: lopták, a magyaroktól. A lopás pedig, szerintem legalábbis, olyan bűncselekmény, ami nem évül el.
Ehhez képest, visszakövetelni, nem a teljes Vajdaságot, hanem annak csak kb. 25%-át (Bácska), teljesen jogos lépés, mégha ez fel is borzolja a kedélyeket.
Ilyen téren támogatom még Csurkát is.
Amúgy érdekes egyes, a médiában megszólaló ún. liberális személyiség hozzáállása. Szerintük a NATO légicsapásait azonnal le kell állítani. Olyan ez, mintha arra buzdították volna Churchillt és Rooseveltet 1944 elején, hogy szüntessék be a hitleri Németország bombázását, és felejtsék el a normandiai partraszállás terveit. Ehelyett tárgyalni kell Hitlerrel. Szép kis helyzet, ugye?
Tehát, azért helyeseltem én hozzászólásomban a NATO bombázások folytatását, mert ez az egyetlen útja a Milosevics rezsim felszámolásának. Mi ebben a demagógia, a bombasztikusság?
Háború van, még ha nem is volt hadüzenet! Hagyjuk már a finomkodó, gerinctelen nyilatkozatokat, magatartást (lásd Kovács Lázló, MSZP, Thürmerről nem is beszélek)! A fenébe is: mit ér az egész, ha meghunyászkodó, alázatoskodó, talpnyaló nemzetté válunk?
Végtére is NATO-tagok lettünk, vagy mi a szösz?
Úgyhogy: ÉBRESZTŐ!!!