Törölt nick Creative Commons License 2004.06.11 0 0 183
Arra kérlek benneteket,mondjatok véleményt egy olyan fegyverről,ami még nem is létezik és nem is fog.Ez olyan dream team.Fegyverekből kimazsoláztam olyan dolgokat,ami nekem tetszik és ezekből lett összegyúrva ez az elképzelt hibrid.Mégis leginkább ez egy AK kicsit megbolondítva.Bullpup felépítés.A tár a cső fölött,mint az FN P90-esnél,de helikális tárat alkalmazva.A tár átlátszó műanyag.A lőszer fentröl kerül betöltésre és a hüvely lefelé kerül kivetésre.A gázhenger a cső alatt.A forgózár a lövés után az elfordulás közben kicsit hátra mozdul (primary extraction) akár az FN FAL-nál.Az elsürőszerkezet lehetővé teszi az egyes lövés leadását akkor is ha a tűznemváltó sorozatlövésre van állítva.Az elsütőszerkezet markolatfeszítés útján kerül kibiztosításra illetve a kakas felhúzott állapotba,ami addig tart míg a megfelelő erővel szorítják a markolatot.A mechanikus irányzék vonala a tár miatt rövid,de rövid távolságra tán elég,és alatta lehet egy kielégítő nagyításu optikai irányzék távolabbi célok ellen.Hogyan fogadna egy ilyen fegyvert a gyalogos katona?Becsülje meg valaki,mennyi lőszer férne a tárba mert ezt nem tudom.A lőszer nem izgat és nincs is tapasztalatom a kiválasztásához.Az tudom,a realitások talaján van az M74 M43 és az 5.56x45 mm-es.

Az is érdekelne,aki harctéri tapasztalatot szerzett ezekkel,melyiket tartja a legjobbnak.