harpokratesz Creative Commons License 2004.06.11 0 0 968
na, mire rájöttem, hogy ez egy film...
a rendezőt egyáltalán nem ismerem, de mint látom összvissz két filmje létezik eddig.

Daniel barátunkkal kapcsolatban egyre jobban az az érzésem, hogy homoeroticus. meg ez a rendező is, meg talán a film témája is. látom a Happy Together is ott van a lapon, ami Wong Kar-wai film, szintén homo témájú, Tony Leung és Leslie Cheung a főszereplő. nekem még nem sikerült látnom, de remélem egyszer el tudom csípni moziban, nagyon ritkán műsorra teszik.

Happy Together

ja, egyébként Leslie Cheung is az volt (vagy inkább bi...?), ő nyíltan vállalta is. talán a korai halálához (öngyilkosságához) is hozzájárult ez a momentum, ki tudja, de azt olvastam róla, hogy előtte súlyos depresszióban szenvedett. 47 évesen követte el.
ő egy érdekes, egészen kívételes típusa volt ennek, a filmjein egyáltalán nem érződik, hogy az lenne (kivéve talán néhány gesztust, de azt is csak a hozzáértők veszik észre), mert teljesen férfias kívűl, belül egyaránt, sőt kifejezetten szívdöglesztő, és olyan erőteljes erotikus kisugárzása van, hogy megbabonáz vele mindenkit, és valszeg mindkét embernemet padlóra teszi vele, ráadásul ez olyan belső szépséggel, angyali tisztasággal, ártatlansággal párosul nála (látszólag), ami még dob a labdán.
ő inkább "csak" lélekben lehetett az, a kivételes tehetségű, szuperérzékeny, művészlélek típusába tartozott. popbálványként imádták, de színészként is nagyot alkotott.

ha már úgyis benne vagyunk a homo témában, megemlíteném, hogy jövő hét hétfőn (14-én), Pesten a Cirko-Gejzír Moziban vetítik 19 órától a TABU-t.
ha esetleg arra jársz:)

mondjuk ennek a témája (vagy inkább lényege) nem a homoszexualitás (nem arról szól), hanem a Szépség hatalma, az a fajta szépség, ami nemek feletti, ha lehet így röviden fogalmazni. de ebben a japán szépségeszmény is benne van.

Előzmény: Sárkány (967)