Kedves pindiy!
A Nato-t jórészt ugyanazok a kormányok finanszírozzák, akik a segélyeket adják (elsősorban persze az USA). Én nem vitattam, hogy nekik nem csak a háború, de a segélyezés és a háború utáni helyreállítás is nagy biznisz. Bővített újratermelés, ami csak úgy nyereséges igazán, ha ők is hozhatják helyre az általuk végzett pusztításokat. Ezt lehet erkölcstelennek tartani (mondjuk, én tartom is), de attól még igaz marad az eredeti állításom, hogy a segélyezés oroszlánrészét a Nato tagállamok vállalják.
A cikkből, amit bemásoltam, egyebek között az is kiderül, hogy az amcsik újabb kalap pénzt akarnak a humanitárius katasztrófa enyhítésére fordítani. Lehet, hogy mocskos üzleti megfontolásokból, lehet, hogy mert tényleg hisznek (legalább egy páran) néhány szent eszmében, mindegy. A pénznek nincs szaga, ha menekülteken segít.
De nem válaszoltál az én kérdésemre. Miért van az, hogy kishazánk kardcsörtetve követeli a Vajdaság autonómiáját, de elsunnyog, amikor a menekülteken kéne segíteni? Ez ellen miért nem tüntet a Balkán Békéjéért Mozgalom?
Diolen Mobi