További helyzetjelentés:
Kiszedtem a retekek 80-90 %-át... a pirosaknál elég jó volt az arány, kb. egynegyede-egyötöde a satnya, kidobandó. Összesen talán ha 3-4 volt megrepedve, sajna ennél több volt az, ami már tisztítás közben érezhetően kemény (gondolom, fás). De a jó fele még zsenge vajretek, és egyetlen egy gukacos nem volt köztük! :-)
Ennél gukacosabb a hagymahelyzet. Bár még nem "indultak meg", de képzeljétek, kivétel nélkül mindegyikben volt. Ez olyan, mint a cseresznye, megterem benne?! :-O
Úgyhogy úgy döntöttem, ma a maradék hagymákokat is kiszedem, mert szerintem pár nap múlva ezek a beköltözött fekete kis dögök elindulnak a hagymába, akkor meg fújhatom, nem igaz?! :-(
Saláta nagyon szépen fejesedik... az egyeléskor kiszedett, újrapalántázottak is kezdenek magukhoz térni és most már a kis satnyaságból kb. duplaakkora, majdnem tenyérnyi méretű levelecskéket növesztettek. Még egy kis napsütés meg eső, és szerintem jövő héten azok is befejesednek.
Borsó elvirágzott, és most kezdenek rajta nőni az első hüvelyek! Nagyon izgi! :-)
A sárgarépámnak is virít már a zöldje, a zellerek azonban egyáltalán nem keltek ki! :-(
Az eperrel mit lehet kezdeni, hogy ne érjenek le a szemek a földre? 2-3 szép érett darabot tudtam leszedni, de legalább ennyi volt alulról penészes! :-(
SPENÓT ÜGYBEN NINCS TANÁCS SENKITŐL??????? :-(
(Asszem, kikapálom... tuti, hogy ezeken már nem lesz szép spenótlevél.)