Koscso_Ferenc Creative Commons License 2004.06.10 0 0 3
Magam már valamikor 1997 táján a Klipsch La Scala tölcséres dobozát megpróbáltam REL szubbal integrálni és azóta sem tettem le a szubok használatóról. Elég trükkös dolog, igen sok mindentől függ, hogy hogyan fog szólni. Nagyon nem mindegy a helye a szobában, általában egy szubot nem is lehet tökéletesen integrálni, kettő már könnyebb eset. Függ a hang attól is hogy milyen hangerőn próbálgatjuk és ne felejtsük el, hogy a CD-k hangereje is különböző lehet, ami beállítás az egyikkel jól szól, az a másikkal nem, nem csak a zenei stílus, keverés, de a hangerő különbözőség okán is jelentősek lehetnek az eltérések a megkívánt beállítások között. Nekem kb egy évig tartott a Trióval, mire a lelki béke állapotát el lehetett érni és a szubbal nekem tetsző módon összeintegrálni. Amikor minden a helyére került, akkor nem a mély lett mélyebb, vagy dögösebb, nem kezdtem el hallani az utcán a koncerterem előtt elmenő villamost, hanem megtisztult a hang, kisimultak a magasak és sokkal hihetőbbé, ritmikusabbá vált a zene.
Előzmény: revox (2)