Sziasztok!
Még nem írtam ide soha. Most voltam Neszkával a feleségemmel Sharmban. Tegnap jöttünk haza.
A Hostmarkban voltunk. Most elég olcsó all inclusive-et ad. Nem igazán ajánlom. A part kb 1 km-re van a szállodától. Odáíg valóban gyöny?r? és eberfeletti küzdelem árán fenntartott park vezet. Gyönyör?, de a napon elég sok séta, ha fenthagyod a búvárszemüveget. A part elég gáz. Kb 2 km befelé amíg a térdedet eléri a víz. Ellenben a térdig ér? vízben is vannak csodák: t?hal, dobozhal medúzák, tintahal... Pucsítós, fej vízbedugós búvárkodással is elég szép dolgokat lehet látni. A személyzet aranyos, a kaja rendben. A szálloda nagyon messze van a várostól. Áll kint mindig két három taxi, elég drágák. Helyi busz nagy ritkán téved arra. A szállodának van busz járata Naama Bay-be, naponta 4-szer. Van a szállodában bolt, alkudni nem nagyon lehet, de nem is kell, kicsit drágább, mint Naama Bay.
A közlekedést Zenox által ajánlott Taherrel oldottuk meg. Jó arc a fickó, értelmes áron visz mindenhova és légkondis autója van, ami nem mindegy. ?t viszont én is mindenkinek jó szívvel ajánlom! Minket 100 dolcsiért vitt el a Mózes hegyre. Az irodával 60$ lett volna fejenként.
A Mózes hegy is megér egy misét. Hát nagyon kemény volt! Tevére nem mertünk felülni, bevallom betojtam olyan nagyok voltak, meg annyira a szakadék szélén dülöngéltek. Felmenni meg akartunk, úgyhogy lenyomtuk gyalog. A magyar idegenvezet? szerint 3 órás könny? séta. Mi 3.5 óra kemény küzdelem árán jutottunk fel. A vezet?nknek a végén alig tudtuk szuszogni, hogy "take a rest". Nekünk annyira nem volt hideg, szerintem kb 10 C lehetett. A napfelkelte nem volt olyan nagy durranás, de a táj miatt megérte felmenni.
Aki el akar menni, az üljön fel egy tevére minél hamarabb, ha mer. Többen túlélték.
Az elején az idegen vezet? legombolt mindenkit?l 20$-t. Mi persze nem adtunk. Az egyiptomi fickó neki is állt fenyeget?zni, hogy nem fogunk többet egyiptomba jönni, meg ilyesmi. Aláíratták, hogy nem fizettük ki. Többet nem esett szó róla. A pincérek, meg a szobafiúk viszont elfogaták a borravalót...
Az idegen vezet? másnap tartott egy 20