Most kaptam, bocs ha volt már, de benne a válasz a kérdésedre.
"Mottó: " Addig megy a film az Urániában, amíg van néző." - mondta nekem Koltay Gábor, mikor gratuláltam neki.
Erről eszembe jutott az Élektra Madách színházbeli előadása (Balatoni Mónika rendezése). Amellyel ugyanez volt a probléma. AZ IGAZSÁG KIMONDÁSA SZANKCIÓT VON MAGA UTÁN! Legalább is a mai kurzusban, ami hirdeti egyrészt az "egyén szabadságát", de a kollektív szabadsággal harcban áll, másrészt hol van már a néhai Aczél György "puhasága", mikor a magyarságát könnyező kultuszminiszter szovjet diktátorként törli el a MONDANIVALÓT. A telt házas Élektrát levették a műsorról, de a Kulturális Tagozat még egy előadást kicsikart a színházból( megvette az előadást) - gratulálok!
Koltay Gábor is kimondatta az igazságot: ez nem tetszett a "könnyezőnek" és a közszolgálati M 2, amely sugározta volna 24 részes sorozatot, váratlanul a kezdés napján törölte a műsorból. Pedig Koltay Gábor kényesen vigyázott arra, hogy a "könnyező" garnitúráját is megszólaltassa - meg is szólaltak, majd a sugárzás napján visszavonták a MONDANIVALÓJUKAT!
Így született a ma bemutatott Trianon film csonkán - 2 órában összesűrítve - vagy ahogy Duray Miklós mondta: " a maradék Magyarországról szóló film". Nagyszerű emberek meséltek szomorúan, eredeti archív felvételek kisérték mesterien vágva. Néztem a filmet, láttam, hallottam azt a szörnyű, magyar nemzet elleni bűntettet, amit idegen titkosszolgálatok által irányított magyar emberek követtek el. Mert ne áltassuk magunkat: Tisza grófot családja előtt gyilkolták meg magyar katonák, Teleki gróf leszerelte a magyar hadsereget és közölte az antant tábornokával, hogy nem tart igényt Magyarország határainak sérthetetlenségére, amire a tábornok utálkozó válasza nem késett: "Hát ennyire mélyre süllyedt!". Kun Béla első ténykedése külügyi népbiztosként a franciáknak írt levelében ezt megerősítette - mielőtt vidéken elkezdte volna gyilkolászni a magyarokat... A törökök bezzeg nem írták alá a Trianon-i szerződést és nyertek. De hát nem volt magyar hadsereg, törököknek meg volt.
Ültem és közben végig éltem egy álmomat: valami ellen menekülnöm kell, de nem birok, mert ólomsúlyúak a végtagjaim. Nemeskürthy tanár úr adott erőt nekem: elmesélte hogyan lett "Komárno"-val szemben a Duna magyar partján Új-Szőnyből Komárom a kitelepítések után, vagy az osztrák származású Klebelsberg mit tett a magyar műveltségért. Hát igen, ha a magyarok egy része nemzetvesztő, akkor mindig támad egy magát magyarnak valló idegen segítsége... Közép-Európát a titkosszolgálatok irányítják ma is - mondja Duray. Mindenhol Kun Bélák, Teleki grófok utódai ülnek a hatalomban. 80 éve traumát élt át a magyar nemzet, amelyet nem hevert ki máig sem, elvesztette nemzettudatát és a hatalom mai birtokosai minden erőfeszítést megtesznek, hogy ne is nyerjék vissza soha többé.
Mottó: Uránia filmszínház június 6-tól minden este 18:30 órakor vetíti a Trianont. Hogy meddig? Rajtunk múlik... BS
Hajrá Magyarország ! Hajrá Magyarok !"