blackman Creative Commons License 2004.06.08 0 0 1228
Hello.

Van egy jo nagy kertunk (falu belterulet), amit igyekszunk karbantartani, permetezunk is, amikor odajutunk. Voltak evek, amikor teljesen el volt hanyagolva a kert, semmi permetezes. DE MEG akkor sem volt olyan durva a gyumolcsfak allapota mint iden.
Ilyet meg nem is lattam: peldaul ringloszilvafa heja szinte teljesen kek, ugy maszkalnak rajta ezek a tetvek, ha jol gondolom. Es minden faval ez van, elkepeszto beteg minden. Pedig meg permeteztem is , igaz az utobbi hetek esos idojarasa miatt kimaradt nehany (csak szombat estenkent erek ra).

Na de a lenyeg: a szomszedunkban viszont kb. ket eve serteseket tartanak, kb 30-40-et egyszerre, szerintem ez mar jogilag hatareset. Na de ettol olyan buz van egesz evben, hogy sokszor ablakokat sem lehet nyitva tartani.

Kerdezem en, hogy van-e abban valami racio, hogy a sertes tartas miatti ugymond miazmas-dogletes levego esetleg segiti a kertevok felszaporodasat a kertben?

(Volt egy olyan is, hogy a kertben felhuztam osszel a furt szivattyus kutbol a 5-6 meter hosszu csovet, es nem rozsdas volt, meg ilyesmi, hanem valami szurkes-fekete ragados massza volt rajta tobb meter hosszan.)