tehtube Creative Commons License 2004.06.07 0 0 665
Emerson már a Nice-ban elkezdte a C3 orgonát használni. A Karn Evil-ben - mint a legtöbb számban - a 888400008 kihúzva, perka 3. gyors, finom, és a scanner C3 - tehát a chorus3 a fölső manuálra ráadva. Ilyen a klasszikus. Sajna a többi típusból nem jöhet ki ez a hang. Én is próbáltam sokat, biztos valami trükkjük volt az öregeknek. Semmi. Megjött a HANGSZER, bekapcsoltam, kihúztam amit kellett, ráadtam amit gondoltam és AZONNAL PONT ÚGY SZÓLALT MEG!!!!!
Ha a scanner vibrátó/kórust választjuk (C1, C2, C3) az orgonának élesebben, sokkal fémesebben kell mexólalnia. A keyclickek is baromira bekeményednek és jól hallhatóan a leakage zaj is hozzátesz egy felharmonikus félét. És akkor már mindegy min szólal meg, Vermonán vagy 122-esen vagy a kettő közt valamin, üvölt belőle AZ a hanxín. Nemszólva, hogy a klasszikus típusok percussionja is dinamikusabban nagyobbat üt.
Sajnos a titok a szerszámban rejlik, nem a kezelőjében. Amíg csak a 8888----- van használva, a legtöbb orgona nagyon becsületesen hozza a rockos alaphanxínt, de a percussionnál eléggé és a scanner C3-nál teljesen elvéreznek. A legtöbb digitális is. Viszont a N I B4 szoftvere pont a scanneros hangzást nagyon szépen eltalálta. Az meg másban rossz, de javaslom kipróbálni.
Hammondos üdvözlettel, A Cső.
Ja, ha valakit érdekel, nálam szinte bármikor meggyőződhet róla, szívesen látom.
Előzmény: LaurensHammond (664)