Mityu Creative Commons License 2004.06.07 0 0 45
Üdv all!

Szerintem Budapest (lehet, hogy nem csak) SZÉGYENE a magasszintű egymásiránti érdektelenség. Mit is értek ez alatt? Qrvára nem érdekli az egyik embert az, hogy a másik ember-lakótársának milyen apró bosszúságo(ka)t okoz kutyapiszokkal, parkolási szokásaival, trehány szemétkezelésével...
Valamelyik nap szóvátettem a szomszéd házban lakó autótulajdonosnak, hogy ha lehetne a saját háza elé állítsa az autóját. A válasz: ez közterület, úgyhogy oda áll ahova akar. Kérdezemén, ha fordított lenne a helyzet???
Számtalan ismerősöm eszik-iszik az autójába és pl.: a pirospöttyös csomagolásával mit csinál? Letekeri az ablakot és simán szélnek ereszti. Eresztené, ha nem szólnék érte.

Amúgy nemtudom ki látta azt a pár Napló című műsort amiben Magyarország szemetelési szokásait, valamint az osztrák LAKOSSÁGI szemétkezelési előírásokat (és annak betartatását!!!) mutatták be.
Hegyeshalom után az A4-es autópálya mellett 99 %-ban magyar feliratúak az üdítősflakonok, a cigarettásdoboz-zárjegyek. Rejtett kamerás felvételek kiválóan mutatták be kishazánk népének egy részének szemétkezeléshez való hozzáállását: vagyis, abban a pillanatban, ahogy kiejtette a hulladékot a kezéből már nem tekinti saját tulajdonának.
Az enyhébb börtönbüntetésre ítéltek mellett azokat is közterület takarításra kötelezném akik a fent említett módon tesznek azért, hogy a jelenlegi állapotok (szemetes, kutyapiszkos utcák) kialakulhatnak. Asszem lenne minden kerületben elegendő ember a takarításra (szerintem nevelőbb hatású, mint a pénzbírság). Akit ilyen ténykedésre ítélnek (és be is tartatják vele) szerintem kéccer is meggondolná,hogy akár egy papírzsebkendőt is elejtsen bárhol. Szégyelje magát az ilyen ember, aki önállóan nem tudja,hogy ne szemeteljen sehol.
A cigarettázók érdekes szokásaik közül csak egyet emelnék ki: munkahelyükön IS előszeretettel dobják - majd tapossák el a cigarettacsikket bárhol ahol éppen elszívták. :) Pedig soxor kb 4-5 (!!!) méterre van az aktuális hamutartó :) Úgytudom,a munkahely a második otthon. :))
Amúgy a Nyugati téri aluljáróról az osztrákok kiváló filmet forgattak. Nesze ez az igazi országimázs, nem a Tony Curtis kvja :)