csigiricse Creative Commons License 2004.05.29 0 0 1083
Üdv!

Elmesélek egy kicsi történetet, ami felforgatta nyugalmas életemet.

Május 24.-én hétfőn egy középiskola tecnikusi szakképzésében írásbeli vizsgát tettünk. 6 fő.
Nem sikerült jól a Gazdasági feladatlap. Ezt már akkor tudta mindenki! Viszont 27.-én csütörtökön fülünkbe jutott, hogy két tanulónak rejtéjes módon 15! pontal több lett, és ők megkapták a kettest.
Már első hallásra gyanús volt a dolog, hiszen, azt mondták, nem lett jó nekik sem.
Ekkor felhívtuk az egyik diákot,(rögzítettük a felvételt) aki rejtéjes körülmények között átment, és a következőt mondtuk:
A javító tanár elmondott mindent, tudjuk, hogy utólag írtak hozzá a dolgozathoz! (persze itt még csak blöfföltünk) És akkor az osztálytárs elmondta mi is történt!
Amikor a javító tanár látta, hogy a két diáknak nem sikerült elérni a kettes szintet, felhívta őket telefonon, és kérte őket, hogy reggel menjenek be és írjanak hozzá a dolgozatukhoz, hogy meglegyen a kettes. És ne szóljanak senkinek! Főleg nekünk, osztálytársaknak ne!
Péntek reggel odamentünk a javító tanárhoz, és közöltük vele, hogy tudunk a csalásról és teljesen fel vagyunk háborodva. Ő egy "nem tudok erről semmit" válasszal elintézte, és hátatfordítva elment.
Írtunk levelet az Oktatási jogok hivatalához, de eddig nem volt válasz. Illetve telefonon is próbáltuk őket, de nem sikerült felvenniük a kagylót.
Ha valaki tud nekem segíteni, hogy ilyenkor hova lehet fordulni, vagy mit tegyünk, az kérem írja meg.
Vagy ha valakinek hasonló tapasztalata van arra is kiváncsi vagyok.
Nagyot csalódtunk az iskolánkban, és nem szeretnénk, hogy ez máshol is előforduljon.

T.

(szerettem volna topicot nyitni neki Iskolai csalás cimmekl, de uj felhasználónak nem lehet :( )