Attiláéknak megkegyelmezett az időjárás: a 35 perces hyper-unplugged koncert vége után nem sokkal kezdett el csöpörögni az eső, majd jó kis zápor kerekedett.
(Szegény Böszmét sajnáltam csak, neki valahogy nincs szerencséje a "Zene a Periférián" c. koncertsorozatának szabadtéri rendezvényeivel. 2000. augusztus 12-én is a Budai Parkszínpadi rendezvény (After Crying/Musical Witchcraft/Varga János Project) végét elmosta egy kiadós zivatar. Aznap este sehol máshol nem esett a fővárosban, csak ott és csak akkor! Mindenesetre Attiláék akkor is megúszták szerencsére, Varga Jánosék viszont már nem tudták végigjátszani a programjukat.)
Visszatérve a ma délutáni kamara M.W. koncertre: az alkalomnak megfelelően nagyobbrészt református énekek és zsoltárok feldolgozásait hallhattuk (2 újat is ráadásul), de voltak persze eredeti M.W. számok is. Ezek közül 2 az első lemezről, 2 a másodikról és 2 az újakból, amelyeket a legutóbbi, április 18-i koncerten hallhattunk először.
Sajnos, a bizonytalan időjárás miatt nem sokan voltak a Ráday utcai rendezvényeken, de annyian mindenesetre összegyűltünk ezen a koncerten, hogy egyszer visszatapsolhattuk őket. Ráadásként is egy feldolgozást hallhattunk, de nem tudni, hogy mit, mert Attila nem árulta el o:), csak annyit mondott, hogy nem lesz nehéz fölismerni...
Annak, aki ismeri a református dalokat, nyilván nem volt ismeretlen, mert páran együttdúdolták a zenével a dallamot. (Halkan mintha a 111-es számot hallottam volna említeni a közelemben.)
Mindenesetre szép volt.
A részletes program a következő volt:
01. Utópia
02. 338-as református ének (feldolgozás)
03. Kastélyok rejtekén + Reggeli tánc ... (egyben!)
04. 128. zsoltár (feld.)
05. 200-as ref. ének (feld.)
06. Utazás az Andokba
07. XV. századi vándorok
08. 9. zsoltár (feld.) (új)
09. Filmzene (Soundtrack)
10. 68. zsoltár (feld.)
-----------------------
ráadás:
11. ??? (feldolgozás) (új)
A másik új szám, a 9. zsoltár feldolgozása egy reneszánsz hangulatú zene volt, stílusában középkori várjátékok zenéjére emlékeztetett.
A 128. zsoltár feldolgozása pedig most kicsit másképp hangzott el, mint a múltkor. Az elején is volt változás, és az egész számnak a ritmizálása is izgalmasabb volt a korábbi megszólalásnál.