satine Creative Commons License 2004.05.29 0 0 3932
Bocsi,
asszem, ennyit találtam "magamtól idézve" az árakról:

..... Mi egyszer egy napot egy taxissal töltöttünk, kinéztünk különböző célpontokat a térképen, minél többet mutogattunk meg neki, annál lejjebb ment az árból, fogalmam sincs, hogy bőkezűek voltunk-e, vagy éppen nagyon ügyesen alkudtunk, mert nem volt, akivel megkonzultáljuk, hogy ők mennyiért tudtak taxit lealkudni, hogy őszinte legyek, nem is érdekelt különösebben. Azt tudom, hogy mi ketten arra a napra 140 dirhamot fizettünk, ami olyan 3500 ft volt, az itthoni taxisárakhoz képest mi nagyon elégedettek voltunk ezzel...
Ha jól emlékszem, egy szálloda-szuk-szálloda transzfert úgy 20 körülre lehet lealkudni, valami ilyesmit mondott az id.vez.
Ha már az áraknál vagyunk: a 4*-os szállodánkban a helyi (Flag) sör, a kisüveges, a 3,33-as volt 20D,az kint a parton, étteremben 16, de valahol még olcsóbban is ittunk, de már nem tudom, hol.
Viszont Essaouriában egy szuper kis étteremben, a medina közepén ennyiért csak a még kisebbet, a 25 cl-est adták, és Marrakechben egy önkiszolgáló szintű lepattant kis étteremben is, csak azért mert az is a medina tövében volt. A nagy üveg víz a szállodában olyan 15-16D volt, a sarki boltban jóval olcsóbb, olyan 12 körül, de már nem nagyon emlékszem, és nyárra biztosan változik is majd némileg. Egy kisüveg bor, az is olyan 3,33 körüli 40D-nál kezdődött a szállodában, de 80-90-120-ért is voltak ugye a márkásabbak, a sarki boltban nagyüveget adtak ennyiért. A kaják is megfizethetőek, az olcsóbb helyen egy menü már 60 D-ért kapható, ebben van egy leves, egy saláta előételnek, egy desszert, és a főfogásból lehet kétféléből választani. A jobb helyeken a menü 80-90 D. Egy hamburger tányéron sült krumlival 24-26 D, egy csirkés vagy halas szendvics, ehhez is adnak sült krumplit, úgy 28D; az egytálételek, valamilyen hús feltéttel kb. 45D körül már kapható pl. a tengerparti sétány éttermeiben. Az üdítő úgy 8-10 D körül volt, de sokféle van, így nehéz pontos árat mondani. Egyszer a naplementét néztük egy fagyizóban a tengerparton, hatalmas adagokat kaptunk, az jópofa volt, hogy én epreset választottam, és akkor szaladt át a srác a szomszéd étterembe, és láttuk, ahogy a kezében, szalvétán hozta a friss epret nekem, de nem mondta azt, hogy ez most nincs, válasszak másikat, inkább elrohant a szomszédból kölcsönkérni... Ott is 25-32 körül ettük meg a fagyikelyheket. A nagy, 8 szeletes pizza 40D körül volt, de eszméletlen nagy.
Mielőtt azt mondjátok, hogy minek mentünk Marokkóba, hogy pizzát meg hamburgert együnk, gyorsan meg kell hogy védjem magunkat: a szállodában ettünk rendes főtt kajákat, helyi jellegűeket is, félpanziónk volt, a kirándulásokon is a helyi különlegességeket kínálták, így aztán néha jólesett a tengerparton valami más; illetve amikor kirándultunk, és nem értünk időben haza, már nem kaptunk vacsorát, ilyenkor elrohantunk bekapni egy burgert, vagy pizzát. .........