Úgy hat évvel ezelőtt, mikor először láttam, még megadtam volna neki a 8-9 pontot. Ewan McGregor friss volt és vad, még nem félt attól, hogy ha megvillantja azt a gonosz tekintetét, kirúgják a dzsedi klánból, és talán Juliettel is jobban tudtam azonosulni, mint manapság. Most inkább vontatottnak tűnt a film, idegesítő kameramozgással és túl hosszú beállításokkal (ld. holtest az ágyon 5 percen keresztül, bár ezt állítólag egy Henry Wallis
festmény /A> inspirálta, szóval afféle belső poén lehet angoloknál). Mindezzel együtt hangulati alapozásnak nem volt rossz.
6.5/10
Ringu 0
Japánban a szellemek és a kislányok nem változnak. Mindenki mindenkinek az áldozata, rossz karakter továbbra sincs, mégis folyton balul ütnek ki az események. Japán egy nagy, feneketlen kút, és mi mindannyian beleestünk.
4/5
Shaun of the Dead
Azt a sznob angol akcentusukat nekik! Legközelebb az ilyen filmet felirattal kérjük. 2x2-es táblázatban ábrázolva négy lehetőségem van az alapján, hogy megértem-e a poénokat és nevetek-e. Ha megértem és nevetek és közben a fiúm nem érti/nem nevet, az szar, és jön a hajvágás. Ha ő érti és én nem (höhö, elméleti lehetőség), akkor az jó, de ha egyikünk sem érti, csak aeon flux, akkor legközelebb el se megyünk.
Különben ahhoz képest, hogy milyen idétlen egy ilyen zombi, a film meglepő filozófiai mélységekig hatolt.
7/10
Oldboy
Hát igen. Cannes-ban is születhet jó döntés.
10/10