rozoga50 Creative Commons License 2004.05.24 0 0 3837

G96969696969696

szerencse, hogy az orvos kimélő életmódot irt fel!
meg pszchiáterhez is járok ám

ccsak azért is én fözöm a pisztrángot!
mennyi is volt a pszi, nem pisztráng
hozzávalók: 1kg pisztráng, 3 dl olaszrizling, só , párszem gyöngyhagyma, babérlevél,60g vaj, 80g liszt, 1 dl tejsin, 2tojás sárgája,citrom, vegyes zöldség

pisztrángot kitisztitjuk és a zöldséges, füszeres boros alaplében rövid idő alatt megfözzük. kevés vajban a lisztet megpiritjuk felöntjük a hal fözőlevével és még 1 dl borral. mártást felére besüritjük, sóval citromlével izesitjük
végezetül tojássárgájával elkevert tejszinnel
legirozzuk.petrezselymes sós újburgonyával tálaljuk!( halat a mártással leönteni) pár citrom karikát mellé vágunk és diszitjük piros és fekete kaviárral, esetleg meggyel (nagyon jól nézz ki!!)