Szia. Szoktál még erre járni? Különben én is azt tudom neked javasolni, hogy bármilyen láma vagy a weblapkészítéshez, előbb tanuld meg a legalapvetőbb HTML kódokat, hogy könnyebben megértsd egy weblapkészítő program működését.
Én például teljesen véletlenül kezdtem el a "webprogramozás" (oké, ez most nagyképű volt) iránt érdeklődni. Véletlenül ráakadtam egy oldalra, ahová egy alapfokú HTML tanfolyam leckéi voltak felrakva. Nagyon könnyű és közérthető módon fogalmazták meg a lépéseket, és egy hét alatt el is sajátítottam az alapokat. Képzelheted, milyen büszke voltam magamra, már attól, hogy egy oldalra egy képet be tudtam szúrni. Itt az oldal címe (a dizájn azóta változott, de a tartalom a régi):
http://www.webradio.hu/comp/html/index.htm
Szerintem egy pár nap alatt te is vágni fogod az alapokat. Aztán később elmélyítheted a tudásod, a net és a könyvesboltok televannak szakirodalommal. Most már lustaságból én is webszerkesztő progit használok (Microsoft Front Page - nem a legjobb, de ez van a gépemen), és amikor a program nem azt csinálja, amit szeretnék, akkor nagyon jól jön, hogy bele lehet nyúlni a HTML kódokba és felül lehet írni. Remélem, ez segít majd neked is.