CORTEN Creative Commons License 2004.05.16 0 0 1090
Kenyerem javát már megettem, az Unifosz nem rettent! :)
Viccen kívül, nem emlékszem a pontos LD-jére, de a teljes fóliasátramat le tudom rendezni 10ml szerrel, Unifosz 50EC, amiből jut a növényeknek is, meg nyilván néhány mikrogramm nekem is, de után ane töltök órákat a sátor alatt, másnap meg ajtó abla kinyit . Ha nagyon rapid akarok lenni, akkor meg gázosítom, akkor még annyit sem szívok be.
Amúgy teljesen igazad van, amennyire csak lehet kerülöm a kemikáliákat. Unifosz is jó ha kétszer kerül a kezembe (az idén muszály lesz, a hernyók miatt) ami gyümölcs megérik a fáimon , mindenféle kezelés nélkül az bőven elég a családnak így is. Vanamikor júniusban 2 mázsa almát hajítok ki, mert nem fogy el. A fólia alatt a vírusvektorok és a hernyók miatt viszont muszáj valami hatásos szerhez nyúlni, ami megfékezi az akár 80-90%-os terméskiesést okozó kártevők randalírozását. A rohadt tetvek meg úgy el tudnak bújni, hogy szisztemikus szer nélkül csak vegyszerpazarlás a permetezés.
A feromoncsapdában nagyon bízom, ha a levéltetvek ellen is lenne valami bio módszer akkor azt is kipróbálnám.
Előzmény: karakii (1082)