A hét eseménye: Én hétfőn hajnalban indultam Mátrafüredre és kedden este tértünk vissza Szentesre, nagyon szép hely az természet és a táj lenyűgöző, a Kékestetőn is voltunk kedden délelőtt, de most sem érte el a felhőalap az 1000méter körülit olyan 1500méteren lehettek, így megint nem tudtam felhőben lenni, pedig régi álmom már. Na de a lényeg ezután jön csak, ugyanis indultunk haza 15h körül és a Gyöngyösi vasútállomáson voltunk már. Szép kilátás nyílt a Mátrára, és ahogy visszaemlékszem kb 15:10órakor már igencsak komoly helyzet állt elő a Mátra és környékén, hihetetlen gyorsan alakult a zivatar,mentem ide-oda az állomáson, az osztálytársaim nem értették minek rohangálok olyan izgatottan.. és csak néztem a lecsapó villámokat 5-8km-re voltak. Volt olyan, hogy a feláramlást lehetett látni, nem tudom ezt a jeleséget hogy hívják, de olyan volt, hogy a hegy tetőn közvetlenül már megkeletkezett a felhőfoszlány és úgy emelkedett a magasba és hízott egyre jobban s kapcsolódott a "nagy tömbhöz" maga a zivatarhoz, ilyet sem láttam mág sűrűn, szóval hihetetlen volt. Gyöngyösön alig volt pár csepp eső belőle, DE amint most olvastam Szabóka írásait az esetről Domoszlót igencsak elkapta. Azthittem ez olyan mindennapi ott a hegyen, de látom, hogy nem volt az, hisz hatalmas jégesőt okozott és rengeteg esőt(35-50mm-t és néhol 10cm vastag jégréteget).
S ezután indultunk el dél felé vagyis haza Szentesre. De a másik nagy meglepetés Szolnoknál fogadott ugyanis Újszászon még semmi, de ahogy robogott a vonat Szolnok felé , nagy víztócsák, és mikor leszálltunk a vonatról itt-ott jégdarabok fogadtak!! Na gondoltam ez sem lehetett semmi(közben dél felé zivatar tömb látszódott gondoltam abból volt), még a vasútállomási aluljáróba is befolyt a víz. Látom ezt Rferi jól leírta, mert ottvolt..:)), és Zagyvarékasnál még semmi nem volt azért is csodálkoztam a hirtelen "váltásra". Tovább utazva dél felé még Szentest is érintette ez a zivi, de csak 1.5mm esőt adott, Szegedig pedig nem ért el.
NA és akkor a hét csúcspontja a tegnapi vagyis a csütörtöki nap!! Délután 16h körül jár az idő a Szentesi kollégiumi szobában vagyok, mikor is kelet felé ismét nagyon furcsa és lenyűgöző felhőzetet lehett látni, amelynek ék-dny volt az áramlása. Nagyon sötét , és alacsony alappal rendelkezdtek, viszonylag gyorsan mozogtak. Mikor elhaladtak ezek a kifutófelhők akkor jött a csapadék, mely eléggé intenzív volt, és csapadékfüggönyt lehetett látni, ék-k-dk felé, így biztos voltam benne, hogy Szentes is sok esőt fog kapni. Úgy is lett, mert 8mm volt belőle, és akkor nem is a legerősebb része volt Szentesen, hanem szerintem Hódmezővásárhely többet kaphatott, ebből itthon Szegeden pedig 6mm lett a csapadékmérő szerint.
Szóval kb ennyi a hét eseménye, de csak most tudtam leírni mindezeket, internet hiánya miatt, pedig nagy szükségem lett volna rá többször is..
A következőkben pedig mostmár egy digitális fényképezőgépre fogok gyűjteni, mert látom, hogy kell, mert szép képeket tudtam volna készíteni én is, főleg arról a Mátrai esetről, vagy a Szentesi viharról.
Így a Májusi mennyiség Szegeden 34mm már, és vasárnap újabb eső látszik, eddig 2004 a kedvenc évem!:))