Teljesen félre voltam vezetve. Azt gondoltam, ha olyan emberek öldösik egymást, akik egy azon ország állampolgárai, akkor ott polgárháború van. A fene egye meg, ezt definiciót.Azután van itt más problémám is végtelen sötétségemben remélem legalább egy pislákoló gyertyát gyújtotok.
Amikor Izrael állam létrejött nagyjából a terület felén arabok -látod nem írom az összefoglaló nevét ezeknek az araboknak-éltek. Most a terület 12%-án. Így megváltoztak a demográfiai arányok? Nem. Lehet, hogy először belekényszerítették őket a kisebbségi tudatba, azután kiszorították őket a saját területükről. Végtelen tudatlanságomban azt hiszem, hogy ez nem demokratikus, nem liberális és nem humánus.
Mert úgy tűnik alkalmatlan vagyok az előttem írok magasságába emelkedni, én ezért nem tudom, hogy el kell e ítélni az arabokat, mert nem tudom ki lőtt először. Valamelyiktek azt írta (na, azt tudom, hogy ez marhaság!), hogy vannak agytalan arab terroristák és NÉHA-NÉHA AZ IZRAELI HADSEREG KÖZIBÜK LŐ. (meg az arabok telepítenek új kibucokat az izraeliek mezőgazdasági területeire..)
Szeretném a magam primitív módján tisztázni veletek a következőket:
- ha elítélem Izrael belpolitikáját, az nem jelenti azt, hogy antiszemita vagyok.
- ha én Magyarországon élek, akkor ebből a szempontból engem csak az minősít, hogy miként viszonyulok a hazai zsidósághoz. (köszönöm szépen barátilag, szerelmileg és részben családilag jól!)
- minősíthet még az is, hogy mit gondolok és mondok a holokausztról. ( az emberiség történelmének legaljasabb, legszégyenteljesebb és legfelháborítóbb gazságának tartom a XX. század két diktatúrájának módszereit. Nekem teljesen mindegy, hogy vallási, faji, vagy osztályalapon írtanak ki, aláznak meg embereket.
- azt is tudom- bár képességeimnek a korlátait érzem-, hogy ami Izraelben történik, annak nem csak belpolitikai mozgatói vannak.Az arabvilág és az USA is tesz azért, hogy fennmaradjon ez az ex-lex állapot.
- végül kérek minden olyan nettársat, aki előregyártott panelszövegekkel, sértőszándékú mondatokkal, a tartalmak kritikáját kerülve acsarkodik itt a neten, hogy ilyen szándékokkal nyisson egy vérbunkó topicot. Üdv.: Lby, aki Gábor