Üdv Minden Márkatársnak!
Régóta nem írtam, csak olvastam a topicot; de most -tartok tőle- meglehetősen szófecsérlő leszek.
Úgy gondolom,hogy a negatív hangú írások arányát az is befojásolhatja, hogy lassan egyre több Thali éri el a 2. 3. évét; illetve a 40 - 50 ezer km-t; s kezdenek előjönni a gondok.
Jómagam a múlt hét közepéig egy 1,5 dCi elégedett tulaja voltam; még ma is szeretem az autómat de már nem vagyok annyira biztos abban; hogy 2002 agusztusában jól döntöttem! Pedig nekem az elmúlt 35 ezer km alatt nem volt tücsköm; nem rángatott a kuplung;csak autóztunk. Az egri szervíz, ahová hordom az autót nem olcsón; de korrekten, szakszerűen tette a dolgát. Aztán jött egy öngyilkos baknyúl; és megmutatta a Renault gonosz oldalát is.
Az történt hogy e nemes állat a jobb első kerekem alatt szabadult meg evilági gondjaitól; és közben letépte a lökhárító felőli doblemezt. Ennek a javítása sem olcsó mulattság, de benne van a pakliban; amit azonban a megnyílt résen megláttam teljesen kiakasztott. A derék törökök minimális felületvédelem nélküli vasdarabokat építettek be az autóba; ezek most másfél év után intenzíven rozsdásodnak. (majd küldök képeket a Webmesternek).
A nyuszirésen egy "rezgéscsillapító tuskó", és az ékszíjtárcsa volt kileshető. (Ugyanilyen rezgéscsillapító van látható helyen is, a motorháztető alatt - azt lefestették; tehát az nem is rozsdul!)Gyanakvás ült a lelkembe, s benéztem a motortakaró akármi alá is. Nos a "preciziós" motoromban a befecskendező szelepek leszorító öntvényei is kezeletlenek, s masszívan rozsdásodnak! A "ledumáló" szakember szerint ez nem hiba! Nekem más a véleményem; most készítek egy kis öszeállítást a fotókból; s átküldetem az RH-hoz, érdekel a hivatalos véleményük. Vajon hogyan illik bele ez a szemlélet az "autókat alkotunk" szlogenbe!
Olajos kollégák! Aki már fél évnél régebben hajtja a vasat; nézzetek már rá az izzító gyertyák mellet látható "leszorító öntvénykékre". Érdekelne csak az enyémet feledték el Jumurdzsákék felületkezelni; vagy Nálatok is vannak hasonló szépségek? Emilen is jöhet a válasz! Kössz!