KILGORE TROUT Creative Commons License 2004.05.13 0 0 321
CORTEN!

A cikket elolvastam. A helyzet iróniája, hogy egy "Árpád" nevű a cég amely szakít a magyar hagyományos termesztéssel :)

Soha nem ettem szerintem ilyen parit, legalábbis tudatossan, tehát nem tudom milyen az élvezeti értéke. Laikusként azt mondanám, szőlészeti tapasztalatból, hogy a föld adta minerális ízek, biztos hiányoznak. Viszont előny a csökkentett vegyszer felhasználás. Nem?

Más részt, ha jönnek ilyen feltételezhetően műanyag paradicsomok, akkor még jobban felértékelődik az "igazi" paradicsom. JObban kettévállik a termesztés, a fogyasztás és egyértelmübb igányt támaszt. Jobban szétválik fehérre és feketére a dolog, ami most olyan világos meg sötét szürke. (tesco-nagyüzemi-háztályi-parasztnéni) Talán ez is előny. Lehet majd tudatossabban dönteni (nagyon remélem) a vásárláskor. Ezen a logikán nem fogja megölni a hagyományosat, hiába jobb a jövedelmezősége. Megint csak a borászati tapasztalatokat hozom elő. Az MDF piaci kannás bor hiába kerül három forintba literenként nem veszélyezteti a tényleg bort termelőket. Ott is kettévált a piac és egyre inkább ketté fog válni.

Megint más megközelítésből, azért mert begyűröztek ide a mindenhonnan jött "kevésbé igényes" k***ák, nem lett kisebb igényű a magyar polgár. Nem arra támadt igénye és nem azt keresi :)

Bízom benne hogy mindig lesz (nagyjából) hagyományos magyar paradicsom annyiért, amit ki tudok fizetni. Én optimista vagyok. Hajrá Magyar EU! :)

Előzmény: CORTEN (320)