v__tibor Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7422
Komolyan mondom, amikor ide kattintottam, először arra gondoltam, csak ezt írom be: NA, ÉN EBBŐL A SIRALOMHÁZBÓL BALRA EL ..., aztán vettem egy nagy levegőt.

Nekem nem első autóm a Thalicska, több használt autón keresztül vezetett ide az út az új 0 km-esig, mindegyiktől kicsit nehéz szívvel váltam meg, még a legelső kétütemű háromhengerestől is, így abszolút nem áll messze tőlem, hogy ha valami baja van a járgánynak, először a mérnöki ihletettséggel józan paraszti ésszel kicsit gondolkozzak (pedig nem is iszok sört pl fűnyírás előtt :-) ), mi miért történik(het) a szerkezetben. De! Sosem jutottam el odáig, hogy a megkérdőjelezzem a gyári (hangsúlyozom gyári) szakértelmet mind a tervezés, mind a kivitelezés terén. Való igaz, egyre kevesebb idő telik el egy-egy típus tervezőasztaltól az eladásba való jutása között, becsúszhat hiba, nem lehet minden tökéletes. Fő a bizalom. Fontosabbnak tartom, hogy egy felmerülő problémának az okát korrekt módon megtudjam, mint hogy az asztalt csapkodjam a szervizben, esetleg fölöslegesen kidobjak így pénzt, időt, energiát az ablakon. Ezt a nagymellényes ügyfél stílust semmilyen ágazatban nem szeretik, sőt esetleg ekkor még jobban rászállnak. Ez nem azt jelenti, hogy nem állok ki az igazamért és csendben összehúzom magam. Sokan mondhatják erre, hogy melyik világban élek, mindenki könyököl, mindenki így csinálja, csak úgy lehet elérni valamit. Eddig még nem sok helyen néztek hülyének, ha a saját hangnememet használtam, akiről pedig lerítt, hogy megpróbált esetleg ügyeskedni, átverni azt igyekeztem messziről elkerülni.

Visszatérve az eredeti témához: a kuplungot megnéztem (pontosabban megnéztük Alizével) valóban az enyém is egy kicsit mutatta a jelenséget, volt rajta szutyok, de már attól, hogy kiakasztottam és visszatettem a bowdent, szinte teljesen megszűnt. Ezután plusz kenés helyett amennyire lehetett kitisztítottam a felületet, amit precízen fogalmazva lehet egy vékony újrakenésként is felfogni. Összeraktam és jó. Figyelni fogom ... Ilyenek még eszembe jutottak, hogy tisztább víz kerüljön a pohárba:
1. ha már tényleg csak 288 Ft a dió, érdemes lenne venni egyet és megnézni milyen (csak a felülete vagy az egész teflon), vagy
2. meg kellene nézni egy szalonból épp kihozott Thalicson milyen a dió, meg esetleg egy ugyanilyen Clion, egyáltalán van-e különbség

Hirtelen ennyi, és nem fogok elnézést kérni, ha esetleg hosszú voltam. Szóval hajrá segítsük egymást, de ne azzal, hogy kidoboljuk (szerintem tévesen), milyen sz..r ez a Thalia. Jó, lehet mindenkinek véleménye, közzé is teheti egyszer-kétszer, tiszteletben tartom, és igenis sajnálom, ha kifog egy zűrösebb példányt, de ne ez határozza meg a fő vonalvezetést. Végülis itt elsősorban olyanok vannak, akik valamilyen szinten kedvelik ezt a típust, vagy nem????