Iku_ Creative Commons License 2004.05.12 0 0 7389
Kedves Grizzly67!

Azért merem állítani, hogy a Renault szervízek sem rosszabbak mint más márka szervizei, mert volt tapasztalatom más márkával is. (Vw, suzuki, ford, fiat) Bizony semmivel sem rosszabb a renault. Fakertészékről is hallottam én is egyet, s mást. DE! Ha nekem egy hely nem teccik, akkor nem megyek oda többet. Nekem pl. a karosszéria műhely nagyon szépen és korrekten megcsinálta 2x is az autóm. Az pedig, hogy a baum által itéld meg a rendszert, enyhén szólva általánosítás.
Ami a hibák számát illeti. Hibátlan autó nincs. Minden márkánál vannak hibák, mivel a piac olcsó autót akar, és sajnos tudomásul kell venni, hogy a mai világban ár=minőség! És ezt nem csak thalicska árkategóriára igaz. Minden márkánál vannak problémák, a reanultoknál jelentkező hibáknál súlyosabbak is. Ha jó, megbízható autót akarsz japánt kell venni. Igaz annak nincs szive, és az ára is ennek megfelelő. Csodák nincsenek. Egy autós lap gondolkozott el azon, hogy miért van az, hogy hiába jön ki egy új modell, mindegyikben találnak hibát a tesztelők. A magyarázat az volt, hogy ha mindenből a legjobb megoldást választanák a gyárak, akkor mindenki 10 milla körüli autókat kínálna.
Persze, nem elfogadható hogy egy új autó ilyeneket produkáljon. Itt igazából a hiba kezelésén van a hangsúly. De, mit várunk mi itt m.o-n amikor egy BMW saját hazájában megteheti, hogy padlólemez hibás autót nem javítja garanciában (több száz autót érint a dolog, a hátsó futómű hajlamos kiszakadni)?
Ezért jó dolog, hogy ha kapcsolatokat alakít ki az ember megfelelő helyeken. Erre (is) jó nálunk a klub. Tényleg partneri viszony van a renult házzal, és ha valami sirámunk van, igyekeznek segíteni. Mégegyszer csak tanácsolni tudom, mint klub keressétek meg pl. őket.
Nem mindig az azonnali "nekiszaladás" a hasznos.
Most lehet azt mondani, hogy nekem egyénileg is nyújtsák ezt! Ennek így is kellene lennie. DE! Sajnos itt élünk, ma élünk, és ez a nagy büdös magyar valóság. A helyzethez pedig alkalmazkodni kell, ha nem akarsz idő előtt elhalálozni valamilyen szívártalommal :(

Előzmény: Grizzly67 (7386)