Iku_ Creative Commons License 2004.05.11 0 0 7383
Sziasztok!

Olvasgatom itt bajaitokat. Én nem tudok hozzászolni a kuplunghoz, mivel én megane-os voltam és vagyok, de részvétem mindenkinek.
Nem akarom védeni a renault, mert ami hiba az hiba. Azt is tudom, hogy milyen rossz és kellemetlen érzést hagy az emberben, ha elromlik az fiatal autója. Lehet, hogy a thalicska ilyen szerencsétlen a renaultok közt. Nekem ez már 4. renault és még egyikkel sem voltak komoly gondjaim. Persze, vannak hibák, de ezek nekem még messze a tolerálható szint alatt maradnak. Nekem is volt már swiftem, de megmondom őszintén, hogy annyira "nem szerethető" autóm még soha nem volt. Valóban megbízható, stb., de soha nem volt olyan érzésem amikor mostam vagy lenéztem rá az ablakból, hogy úúúúú, de szeretem. És azt hiszem itt is a magyarázat, arra hogy miért van valakinek sok gondja vagy kevés gondja az autójával. Lehet, hogy mindkettő ugyanannyi gonddal küzd, de az egyik szereti az autóját és mindent megbocsájt neki, a másik meg "érzelem nélkül" szemléli a kocsit és nem megbocsájtó vele. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy egy autónak minden megbocsájtható, de erősen egyéni a határ.
Ami a márkaszervizeket illeti, állítom hogy renult sem rosszabb a más márkáknál, sőt. Igazából kell találni egy szervízt, meg egy munkafelvevőt akivel "baráti" kapcsolatot alakít ki az ember. Nálunk pl. a megane klubban nagyon korrekt együttműködés alakult ki a renault házzal.
Ha letelik a garancia, akkor pedig találni egy szakit, aki töredékből megjavítja az autót.
Szóval szerintem, klub szinten közelednétek a pl akár a renault házhoz, akkor sokkal egyszerűbb lenne az élet. (Nálunk pl. kedvezményt is adnak nekünk) Ez persze csak egy tanács. Lehet, hogy először baráti hangnemben többet lehet elérni.
Bocs, ha hosszú voltam.