Azt nem értem, hogy ugye a kuplung létfontosságú eleme az autónak. Mégis olyan sokan panaszkodnak, hogy az már fáj! Kinek csörög, kinek rángat, kinek ropog.. borzasztó!
Mert ha mondjuk a rádió sercegne vagy zörögne a kárpit esetleg lepotyogna rendszeresen a napellenző meg ilyenek.. arra azt mondom "jóvanna". De hogy egy ilyen létfontosságú elem szarakodik..!! :-(
Nekem a kuplungomon kívül mind a két kulcsom tönkrement. Ezt garanciában kicserélték.
Akkor volt olyan is, hogy néha hidegindításnál eszméletlenül csattogott a motor. Ez még nagyon fiatal korában volt. 1.4 16V-m van. A szervíz azt mondta hidrotőke hiba. Mondták, hogy rendelnek 4 db-ot. De mondom ez 16V akkor miért nem 16-ot rendelnek. Lerázatk.. Végül olajszűrőt cseréltek és láss csodát megoldódott a gond.
Ezen kívül egyszer úgy megszorult a bal hátsó fék, hogy azt hittem valaki éket rakott a kerék alá. Ez is többszöri szervízbe futkozással megoldódott. Utána volt olyan is, hogy mentem az autóhoz alatta tócsa. Kiderült, hogy az ablakmosó tartályba ahol belelóg a motor ott elrepedt és elfolyt belőle a lötty. Ezenkívül jobbra indexeléskor gyakran serceg az index kapcsoló.
Nálam "CSAK" ennyi hiba jött elő 3év, 38e km alatt!
Arra számítottam, ha veszek egy új autót akkor legalább 3-4 évig csak tankolni fogom. Erre a Thalicska jól rácáfolt! Nem ragozom a kesergést tovább..! :-(
Ehhez képest az előtte használt Swiftemet nem újonnan vettem. Most van benne 130e km, 8 éves. Én 70e km-t tekertem bele elég sportos használat mellett.
1 garnitúra fékbetét, olaj, szűrőcseréken kívül csak tankoltam! Jól ment, nem fogyasztott..
Nem tudok mit mondani..