Jól van, na, itt vagyok, csak 3 napig nme volt netem, most meg el vagyok havazva...már előre kikötömm, én egy csemetéket előállító cégnél voltam, a gyűjtésről nem igazán sok szó esett, lévén nem épp abban az időszakban voltam kinn.. egyébként szarvasgombát Marokkóban gyűjtöttünk, Terfezia claverii-t, nagyon érdekes volt, mert az egész úgy történt, hogy nekiindultunk egy bokros területnek, és aki keres, talál alapon elkezdtünk turkálni a földben. Ha valaki elárulja, hogyan lehet felrakni képeket, megmutatom, mit találtunk. Egyébként a claverii sima gomba-illatú, mégcsak olyan jellegzetes illata sincs, mint a terfezioidesnek, nem is ér annyit (vagy ezt már írtam? na, mindegy).
Vissza a kérdésekhez: egyelőre nem igazán tudok rájuk válaszolni, de meg tudom kérdezni emilen az úriembert, aki körbevezetett az ültetvényeken (mellesleg viharos szélben és vízszintesen eső esőben).
Az biztos, hogy a legtöbb termesztőnek van saját kutyája, azzal szüreteli le a saját (meg sajnos a mások) ültetvényét. A természetes élőhelyek ott is (meg Olaszországbna is) nagyon le vannak rabolva, de ezek szerint még a másik ültetvényét sem tisztelik.... kutyázásról még nem annyira tudok, de megy a kérdés Spo-ba!
Üdv