Szellőke
Nekem is lenne egy kérdésem. 27,5 hónapos a fiam. Amikor 2 éves lett akkor kezdett belendülni nála a beszéd. A 2. szülinapja után mondott először 2 szavas mondatot, aztán egyre jobban kezdett minden hallott szót ismételni és magától is mondani a dolgokat, eseményeket. Most már szó szerint mindent leutánoz és eseményeket. Pl. ha végigvesszük, hogy mi történt ma, elmond minden történést 2-3-4 szóval. Most már a verseket is szépen mondogatja utánam (vagy már előttem) soronként.
Úgy két hete időnként azt csinálja, hogy "nekifut" a mondanivalójának és az első szót vagy a szó első szótagját 3-4-szer vagy akár 5-6-szor is elismétli és csak utána mondja ki. Ez tényleg csak időnként fordul elő pl. ma nem is, de nem tudom, hogy ez így normális-e. Állítólag a férjem dadogott kiskorában, Anyósom meg még most is produkál hasonlót, mint a fiam.
Lehet, hogy meg kellene azt is figyelnem, hogy milyen szituációban vagy napszakban vagy vagy vagy fordul elő?!
Egyébként mindenki azt mondja a gyerkőcre, hogy milyen okos, értelmes gyerek. Tényleg nagyon jól megjegyzi és észreveszi az események, dolgok összefüggéseit; szinte minden autómárkát felismer még akkor is, ha nem látszik az autón a logó.
Arra lennék kíváncsi, hogy ez a dadogás féle dolog normális, ne aggódjak, vagy alaposan oda kell figyelni erre?