malócz Creative Commons License 2004.05.09 0 0 753
http://www.plan4.hu/

remélem sikeres volt ez a rendezvény, bár én nem tudtam elmenni. pedig kellene a debil haverok, és az amúgy is különösen erős pécsi alfa-sugárzás miatt. :D

A rendezvény programja olyan színvonalas, hogy ritkaságszámba megy. Igazi filmcsemegék, és érdekes előadások. (Az esti zenei programok nekem meg igencsak szívemhez közeliek, de ez már csak hab a tortán.)
Nem úgy mint Pesten a sci-fi/fantasy fesztiválok, amiket eszemben sincs fikázni, de nem esek hannyatt az ilyen-olyan sorozatok szereplőitől, a szerepjátékosok felvonulásától, és a nemrég vetített, témába vágó sikerfilmek újranézésének lehetőségétől...

A lényeg: posztnukleáris/apokaliptikus témáról szóló fesztivált kellene rendezni, mondjuk egy hétvége keretében. Álmodozzunk egy kicsit: játékfilmnek és dokumentumfilmek tucatjait lehetne vászonra tűzni (az én gyűjteményem már jelenlegi állapotában is szépnek mondható, de hétről hétre gyarapodik :)). Előadások is szervezhetők, pl.: paksról előadóbácsi, az atomenrgiaklubbosok, a zöldek idevágó csoportja, filmesztéták, Fogarasi+Szalacsi duó hakni, és lehet folytatni a sort bőven...
Kis helyen, de annál látványosabb kiállítás, pl. Geiger-csövek, film-plakátok, sugárzó limlomok, plutóniumgömb... ennyi hirtelen. Véleményeket és tövábbi ötleteket kérek. (A jelenlegi stádiumban a megvalósítás anyagi vonzatait nem kell eröltetni. :))