music:
""tudja szamtalan modon. ez teny, mert ugye vannak ilyen emberek."
Látod, igazolod magad, mert mégiscsak belekötsz mindenbe."
ezt a valaszodat nem etem, hogy mire vonatkozik.
""egy ellenpelda: a tudomany uge a feny vegtelen spektrumat ismeri, holott csak a kb 300nm-70nm tartomanyt erzekelik meg az egeszseges emberek is. megis igazoltan tudjuk a mas hullamhosszak letezeset." Ez mire ellenpélda?"
ez arra pelda, hogy lehet igazolni azt, amit ugymond kozvetlenul nem erzekelunk. tehat az, hogy valamit kozvetlenul valaki nem erzekel, nem akadalya az igazolasnak.
""nem. ha ezek mind nagyon konzisztensen adjak elo a tortenetuket, akkor az igazolas." ki dönti el, hogy mi a "nagyon konzisztens"?"
senki. ez mar el van dontve. ugy hivjak, logika.
""en az vagyuok, amire emlekszem. " Ez kinyilatkoztatás, tessék érvvel alátámasztani!"
mivel az allitas arrol szol, hogy EN KINEK TARTOMMAGAM, ezert ezt kozvetlenul igazolja az, hogy kinek mondom magam. ez az allitas maga az igazolas.
"Egyébként a legtöbb embernek nincs emlékképe 2-3éves kora el?ttr?l, mégsem 2 évesen születünk."
visoznt itt meg van a testi folytonossag, ezert tekinted magad ugyananannak.
""ha en olyamsiket tettem volna, akkor az nem en lennek." Ez megint kinyilatkoztatás. Aki kábítószer hatása alatt cselekszik, az önmaga, vagy nem?"
attol fugg, mennyire modositja a kapbitoszer a tudatat. ezzel aranyosan nem onmaga.
velemenyem szerint az onazonossag nem egy binaris dolog, hanem folytonos dolog. tehat en tegnapi valommal, mondjuk 0.9999 aranyban vagyok azonos, ket eves valommal meg mondjuk 0.2 aranyban.
az indiai herceggel meg 0.00000000000000000001 aranyban (valami egeszen kicsi kozos van bennunk).
" Akkor néha a tükröt is használnod kéne. Hogy ki ki/micsoda, az nem kívánságm?sor, nem attól függ, hogy az illet? kinek/minek tekinti magát."
de. ld tudathasadasos szemelyisegek. ott ket en van, azert, mert az emlekek, es az entudat kettevalik.
""tehat itt komimondtad, hogy a reinkarnacio ertelmetlenseg. az egadta vilagon semmit nem jelent. koszonom. QED."
Ezt Te mondod, nem én."
nem. te irtad le valaszul egy kerdesemre.
""Ő ugyanúgy nem fog "igazolást" kapni arról, hogy tévedhet, mint Te. "
ezzel azt allitod, hogy hulye vagyok?"
Kénytelen vagyok megismételni: ezt Te mondod, nem én. "
nezd. az ilyen jeleket: "?" arra hasznaljuk, hogy kerdo mondatokat jeloljunk vele. tehat en kerdeztem, nem mondtam. -> altalanos iskola elso osztaly.
akkor a peldaddal nem tudok mit kezdeni, mivel nem valaszoltal a kerdesemre.