dh00
2004.05.07
|
|
0 0
7303
|
Sziasztok!
A kovetkezo problemam lenne a Thaliankkal(1.4 Oasis). Tavaly augusztusban vettuk ujonnan es mar 1.5 honap utan darabos volt a kuplung pedal es indulasnal rangatott is eleg erosen. Fel evet kulfoldon voltam vele, ezert nem tudtam szervizbe vinni. A vegen mar nagyon idegesito volt hogy allandoan berangatott indulasnal es emiatt neha lefulladt. Ja es csunya "dizeles" kopogo hangja volt a kocsinak ha uresben jart a motor. Ha benyomtam a kuplungot akkor elhallgatott. Utalom a dizelt, foleg a hangja miatt, es most megis hallgathatom ezt a kopogos motorhangot. Valami nyelestengelyt emlitettek egyszer hogy az csinalhat a kuplungnal ilyen hangot. Na es vegul eljutottam a del budapesti R szervizbe ahol kicsereltek az egesz kuplungot. A rangatas azota nem jott elo.
De azota (1 honap) ujra kopogo hangja van ha kicsit megyek vele es a kuplunk pedalon is
erezheto hogy darabosan megy. Visszamentem, egy kis zsirt tettek a bovdenre meg a kuplungnal valahova es azt mondtak ezek a Renault-ok mind ilyenek sajnos hogy elmegy a zsir es szarazon csuszik a kuplung bovden. Kopogo motorhang uresjaratban maradt, darabos kuplung megjavult. 2 nap telt el es a kuplung pedal ujra darabos volt.
Ezt nem hiszem el hogy minden Thalia ilyen. Velemenyeket kernek hogy masok is tapasztaltak-e hasonlo problemat, vagy csak a szerviz ilyen analfabeta es nem azt javitgatja a kocsin amit kellene. Nagyon meg vagyok elegedve a kocsival, leszamitva ezt hogy 2 honapos koraban mar kuplungcsere kellett es kopogo hang illetve darabos kuplung nagyon zavar. Es meg egy aprosag, az ules nekem nagyon kenyelmetlen, puha es nem tartja a derekam egyaltalan, ettol allandoan faj. Van valakinek valami otlete, hogy hogyan lehetne kenyelmesebbe tenni az ulest, valami normalis derektamasztot ajanlhatna valaki.
Thx.
Gabor
|
|