music:
a dolog lenyege szerintem a kovetkezo.
ha azt allitod, hogy math2 es a mult szazadban egy indiai herceg volt, akkor kerdes, hogy mit jelent ez az allitas egyaltalan?
1) jelentheti azt, hogy math2 es az indiai herceg legfobb szemelyisegdefinialo tulajdonsagai azonosak.
azaz, hogy math2 es az indiai herceg emlekei, tudatos kepessegei, tudattalan kepessegei, teste azonos.
ebben a sorrendben.
namos teny, hogy az en emlekeim nem azonosak az indiai herceg emlekeivel. a testem sem azonos.
nehany tudatos tulajdonsagom azonos lehetne, de minden fontos tudatos tulajdonsagomrol emlekszem, hogy mikor es hol szereztem.
peldaul tudok nemetul, angolul, magyarul, kicsit oroszul, franciaul, fiunnul, de emlekszem, hog ymikro tanultam. tudok sakkozni, gozni biciklizni, snowboardozni, sielni, stb. de emlekszem,h ogy hol es mikor tanultam. tudok arab betuket olvasni es arab betukkel szamolni, de emlekszem,h ogy hol tanultam.
mi van a nem tudatos tulajdonsagaimmal?
nagyabol el tudok szamolni, hogy miert vannak olyan erzeseim amik vannak, a kornyezetem, a bneveltetesem, a szuleimtol orokolt tulajdonsagaim alapjan ez jol osszeal, nem sok hely marad.
a testem teny, hogy nem indiabol a mult szazadbol szarmazik.
akkor mi akozos bennunk?
2) lehetne az, hogy ugyan nincs sok kozos tulajdonsagunk, de onnan eredek, onnan fejlodtem ki. tehat hogy szemelyek folytonos lancolata kot ossze minket, mint ahogy a gyerekkori es oregkori embert.
de ez sem igaz, hiszen en tudom, hogy egy apam es anyam testeben letrejott ivarsejtbol tevodtem ossze, es onnan fejlodtem ki.
tehat akkor mi a halalt akar az jelenteni, hogy en egy indiai herceg voltam?
ennyi erovel azt is mondhatnad, hogy tulajdonkeppen en vagyok az Eifell torony, csak eppen szinte semmiben nem hasonlitunk.
mi ertelme van ennek, mondd?