Aromás növények (pl. kapor, borsikafű) már icipici korukban is árasztják a rájuk jellemző illatot. Egyet áldozz fel, morzsold szét az ujjad között, és szagold meg.
Petrezselyem: két kis hegyes, sötétzöld levélkével kezd, amik kétfelé állnak. Ha pár napot vársz, akkor megjelenik egy harmadik, ami már petrezselyem-formájú.
A magvetések között legszorgalmasabban a tyúkhúr szokott kelni. Ő halványzöld, kereklevelű és nem aromás - mire megleled, általában már legalább négy levélkéje van, kereszt alakban helyezkednek el. Állítólag jó salátának, ha valakinek van türelme tisztogatni.
Aztán számíthasz disznóparéjra, ami úgy néz ki, mint egy mini-spenót, a leveleinek az alsó fele vöröses.
Aztán kel már az az utálatos széleslevelű fű, attól mielőbb meg kell szabadulni, mert nagyon odakapaszkodik.
És még sokan mások...