Jaj, ez a "saláta-átültetés" nagyon jó ötlet. Ha csak néhányat is meg tudok így menteni, már megérte, nem igaz?
Akkor asszem, nekiállok, mert a fátyolfólia alatti már bőven meghaladta a 2 centit, legalább 4-5 centi, és elkezdett dúsulni (biztos van rá szebb szó: mondjuk "fejesedni"). :-)
Na, asszem a répás ágyásnak akkor annyi. Mert a többinél azt néztem, hogy a növénykék nagyobbak, mint a gyom, ráadásul van sor. Valahogy ennél az utolsónál (sárgarépa, zeller stb.) egyszerűen nem lehet megkülönböztetni a haszonnövényt a gyomtól! :-(
Egyszerre bújtak ki, egyformák, ha tudnám persze, hogy hogy néz ki a zöldség, akkor esetleg lenne remény, de így nincs! Majd meglátjuk! Mindenesetre, akkor max. holnap salátázgatok egy kicsit. Sok szabad helyem nincs, de azért vannak még tartalékaim, ahová majd babot-zöldbabot akarok vetni, de előtte pár hétig még fejesedhet ott a saláta! :-)
Most nevetséges dolgot fogok kérdezni, ezért csak halkan merem a füledbe súgni: hogy kell egyelni?! :-)
Úgy értem, milyen mélyre "ássak le"? Meg aztán van nekem egy célszerszámom, én dinnyelékelőnek hívom, de valójában tarackok gyökeres kiszedésére van kitalálva... mondjuk azzal finoman alányúlok és kiemelem? Vagy inkább kislapáttal? És így most már mekkora távolságokat tartsak a bent hagyott salik között? 10 centi? vagy kell a 20 is?!
csinnnka@húdekezdő.húúú