A pontos fajtát megállapítani nem tudom, nekem az amish paste és a pantano romanesco hozott hasonló termést, bár az utóbbi inkább lapítottabb.Aztán még van egy fajtám, azt név nélkül szereztem egy Pál nevű embertől :). Az is valami hasonló formájút terem, csak a levele más. A paprikához annyiban hasonlítanak, hogy a termésfal elválik a magoktól, üreget képez. Ezek a paradicsomok kevésbé levesesek mint a kereskedelmi forgalomban kaphatóak, viszont kiváló szószokat lehet készíteni belőlük.
Meg is ragadnám az alkalmat, és megkérdeném GURIGÁT, hogy lehet-e szó csereberéről? Mert bár már május van, még semmi sincs elkésve és szívesen gyarapítanám a választékomat. Palántát is tudnék küldeni, csak a postát ismerve valószínűleg sűrített paradicsomként érne oda.
Kilgore! Ne búsulj, Anyuka csak jót akart :) A paradicsomok meg igen szívós növénykék, az oldalhajtásokról minden gond nélkül szaporíthatók, és hosszú még a nyár! Mostmár úgyis eukonform az időjárás, tehát bőséges termés várható! Jó lenne tudni, hogy az eu milyen szabályokat ír elő paradicsomkertészeknek. Kell e valami játéklehetőséget biztosítania palántáknak, vagy zenehallgatással kell-e oldani a röghözkötöttség okozta stresszt, esetleg csak iso9000 szerint minősített palackozó üzemből származó szénsavmentes gleccservízzel szabad-e öntözni ?