Szia(sztok!
Kedves Guri , az orgonáiddal igazi élvezetet okozol nekem is.
Gyönyörűek. Én most próbálok rávenni fényképezőgép tulajdonosokat, hogy csináljanak felvételt az enyéimről. De az lesz a vége, hogy előveszem a jó öreg "Praktikát". Lesz belőle kép csak később. Gyönyörű üstökük van a kicsi fáimnak(még csak öt éve lakunk kertes házban,most itt is telepítek ahány félét csak be tudok szerezni) A gyüjteményem nyaraló kertjében van, ahol nem tudom szívem szerint gondozni, de ott igazi régi fajták vannak, amiket a könyvek kincsként tartanak számon.(nem olyan szépek persze, bár a maguk nemében...)
Na! Végül is azért kezdtem ebbe az ömlengésbe, amiért bocsánat, hogy elmondjam neked majdnem ugyanazt, ill. hozzátegyek kicsit. Tehát az orgona szárát ne vágd hanem törd.(persze csak miután a bokorról levágtad :-) )
Esetleg vágj bele fölfelé és akár roncsolhatod is, ez mind jó. Aztán még valami. Ha nem reggel szedted a bokorról, áztasd be a kádba, vagy valami más alkalmas helyre mindenestül egy órára(a már tört, roncsolt szárút)
Ezek a dolgok gyakran még a kókadtat is életre keltik. (nekem a nyaralóból való hazahurcolás miatt meg kellett tudnom ezeket a trükköket)
Kedves mindenki!
Szeretnék oltani is mostmár, de nem tudom hogyan kell. Ha valaki segítene....! Köszönöm.
üdv.
kiw...