Ma reggel egy életem egy halálom, kiültettem 3 karónyi yardlongot, mert már kezdtek óriásira nőni bent, oszt lássuk a medvéd! :) Ami még kezdi a plafont verdesni a konyhában az a tűzbab. Ő fog futni a kerítésen gyékény helyett, amíg a vadiúj sövényünk meg nem nő, a képről ítélve gyönyörűt virágzik.
Vetőmag: a Bálintgazdánál is meg másutt is olvastam, hogy nem jó saját termésből magot vetni, mert sokkal gyengébb, mint a csávázott bóti. Azokkal viszont érdekes, bár csöppetsem pozitív tapasztalatom van. A yardlong zacskóján azt írja, hogy 25 szemet tartalmaz (minden más vetőmag 60-85 Ft között van nálunk a kertészetben, ez az egy 210). A tavalyiak 27 szemet tartalmaztak, ami mind egy szálig kikelt (2 zacskó). Az ideiek 22 ill. 21 szemet tartalmaznak, amiből úgy 8-10 kelt ki :( Ez azért disznóság, nem?
Vetettem a saját termésből is, és szerintem jobb a kikelési arány, nem tom milyen lesz a megmaradási. Mindenesetre belocsoltam az ágyást rovarirtós permetlével (aztán majd jól megpusztulunk:), mert tavaly az első adag palántámat csutkára lelegelte valami tücsök vagy lótetű és idén nem szeretném túl sokszor újrakezdeni.