Camats kicsit belefáradt a fordításba...egy kicsit besegítak hát én is:) Nem mondom, hogy az egészet le fogom, mert annak hosszú...
Még mindig a 3. fejezet:
A hatóság nem tudott semmit a csatáról az alagutakban, vagy akár hogy vérszipolyok, vémberek és vámpírok nyüzsögtek a városukban. Részükről egy csapatnyi gyilkos - Steve Leonard, Larten Crepsley, Darren Shan, Vancha March és Harkat Mulds volt felelős a gyilkosságokért. Egy elszökött a letartóztatás alatt. A többiek kitörtek a börtönből és elmenekültek. A személyleírásaink közel és távolt keringtek, de többé nem a városnak okoztunk problémát. A lakókat nem igen érdekelte emberek vagy vámpírok voltunk-e – örültek, hogy megszabadultak tőlünk.
Mikor már megfelelő idő eltelt és csökkent irántuk az érdeklődés, Alice és Debbie összejöttek és megvitatták bizarr találkozásukat a vámpírok világával. Debbie feladta az állását a Mahlerben – nem tudott szembenézni a munkájával – és Alice is gondolkozott a felmondólevele beadásán.
-Értelmetlennek tűnt.-mondta csendesen, rövid fehér haját fésülgetve az ujjaival- Azért csatlakoztam, hogy védjem az embereket. Mikor láttam, milyen rejtelmes és halálos a világ valójában, többé nem éreztem magamat hasznosnak. Nem tudtam visszatérni a rendes kerékvágásba.
A nők számos heteken át beszéltek a csatornában átélt élményeikről, és hogy mit kezdjenek az életükkel. Egyetértettek abban, hogy nem térhetnek vissza ugyanarra az útra, amin azelőtt voltak, de nem tudták hogyan alakíthatnák újjá a jövőjüket. Aztán egy éjszaka, sok ivás és beszéd után, Debbie mondott valamit, ami teljesen megváltoztathatta az életüket és adott nekik egy új, határozott irányt.
-Aggódtam a vémberek miatt- mondta nekünk Debbie.
-Elvetemültebbeknek tűntek a vérszipolyoknál. A gazdáiknak vannak egyfajta erkölcseik, de a vémberek csak banditák. Ha a vérszipolyok nyerik meg a háborút, nem tűnik valószínűnek, hogy a vémberek abba akarják majd hagyni a harcolást.
Egyetértettem- mondta Alice- Láttam már a fajtájukat. Egyszer belekóstolnak a harc ízébe, és sosem fejezik be. De vámpírok nélkül, akiket megtámadhatnának, más áldozat után kell majd nézniük.
-Az emberiség. -mondta Debbie csöndesen –Az emberekhez fognak fordulni, ha megszabadultak a vámpíroktól. Tovább fognak toborozni, növekedni. Találnak gyenge, nagyravágyó embereket, és felajánlják nekik erejüket. A vérszipolyokkal a hátuk mögött, azt hiszem, Komoly fenyegetést okozhatnak a világnak következő pár évben.