Amet Creative Commons License 2004.04.30 0 0 9
Kedves Isr!

Az imádság az ember élete folyamán mindig változik. Függ az Úr ismeretétől.
Régen amikor a szentháromságot isteni személyekre lebontva gondoltam, az Atyához imádkoztam Jézus nevében. Miután felismertem, hogy Jézus az egyedüli Isten már Jézushoz imádkozom. Ha az Atya szót használom, kizárólag Jézusra gondolok. Ő magára gondolt, mint atyára, amikor tanította a Miatyánkot. Csak az antikrisztusi gondolatmenetbe fér bele az egyistenhit helyébe a többistenhit képzete. Hogy Ő az Atyára külön személyként tekintett, holott Ő maga volt az Atya, az azért volt, mert emberként (megüresítette magát) úgy kellett viszonyulnia Istenhez és imádkozni hozzá mint akármelyikünknek.

Ezen kívül mindennap kérem, hogy a futásom ne "télen legyen, és ne szombatnapon." A tél szimbolikus jelentése a szeretet nélkül való hitnek. Télen vlágos (hit) van, de meleg (szeretet) nincs.
A szombat a készre formált embert jelenti, akár pokoli, akár mennyei értelemben. Az Úr szombaton megszűnt minden munkájától. Pál azt mondta, még életében, hogy futását elvégezte, és eltétetett számára az örök élet koronája. Jaj annak aki azt gondolja, hogy csupán kegyelemböl mennyeivé lesz "futás" vagyis az Úr szerinti cselekedetek nélkül is. Hogy bennemaradhat hamis látásokban, és majd odaát korrigálja. Ott már nincs "futás". Az embert olyanok közé vezetik haza, amilyenre formálódott, vagy hagyta magát formálni a saját szabad akarata szerint
Hogy "mindent elvégezve megálhassak az Úr előtt!". Ez arra inspirál, hogy igyekezzek bemenni, mert a napok gonoszok. Pál ezt úgy fejezi ki, hogy nem gondolja, hogy már elérte, hanem célegyenest nekidőlve igyekszik az elhívását véghezvinni. Látszólag elletmondás van az előző kijelentése és ez között, de itt a mindig és mindig több haszonra törekvő örökkétartó életvitelt mutatja, ami az üdvözültek életformája. Hasonló ahhoz, hogy "Isten minden munkáit bevégezte", mégis azt mondta Jézus, hogy "az én Atyám mind ez ideig munkálkodott, Én is munkálkodom."
Szoktam még bölcsességet kérni.
Ezekkel együtt a környezetem problémáit is az Úr elé hozom.

Üdv: Amet

Előzmény: lsr (-)